Lucrările pe șantierul pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Clinicii de Balneologie de pe Bd. C.D. Loga merg înainte. Nu se află în graficul de execuție, explică viceprimarul Ruben Lațcău, însă muncitorii recuperează, dată fiind și vremea favorabilă.
Noul corp al clinicii a intrat în faza de turnare a fundației armate. La începutul lunii februarie, fusese deja turnat primul strat. Odată cu fundația vor fi puși și stâlpii și realizate zidirile pentru demisolul clădirii.
Aflat la începutul lunii februarie în vizită pe șantier, viceprimarul Ruben Lațcău se declara nemulțumit de organizarea acestuia, cerându-i constructorului să ia măsuri imediate. Spunea că pe utilajele lui se lipesc pământ și noroi, care mai apoi ajung pe străzi. Problema se pare că a fost rezolvată între timp, străzile fiind acum lună și bec.
„Noi încercăm să sprijinim constructorii ca să menținem ritmul lucrărilor. Lucrarea valorează 23 de milioane, două treimi din acești bani vin din fonduri europene. Dacă va fi nevoie de suplimentări din cauza creșterii de preț, primăria cu siguranță va face eforturi să menținem ritmul de lucrări și să o finalizăm până în 2023, la final de an. Este foarte important să terminăm până atunci pentru că partea de eligibilitate pentru finanțare se va încheia pe 31 decembrie 2023, deci banii trebuie absorbiți până la această dată. Tocmai de aceasta se lucrează în ritm susținut”, explică viceprimarul Ruben Lațcău.
După ce clădirea va fi gata, proiectul conținând o parte din dotări, va deservi 500 de pacienți, în regim ambulatoriu, fără spitalizare.
La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.
Licitația PMT a fost lansată în noiembrie 2020 și a fost câștigată în mai 2021 de către Alex-Dia Construct. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în iulie 2021.
foto: Tion
Pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!