„Ne-am dorit foarte mult de câțiva ani să reușim să implementăm acest proiect prin care să dăm putere atât copiilor, cât și profesorilor prin noțiuni de prim ajutor de baza. Cu ajutorul grantului oferit de Synevo acum acest vis devine realitate- am stabilit până în iunie calendarul acestor cursuri cu fiecare școală selectată în program. Abia așteptăm să transformăm elevii în mici eroi salvatori”- Dr. Ioana Vartosu, președinta Asociației Școală mamei Junior.
„Mă bucur enorm că v-am cunoscut prin intermediul cursului de prim ajutor desfășurat în școli! Mulțumim pentru tot ce faceți! Vreme de două ore, elevii claselor a VI-a au stat cu sufletul la gură! Am învățat cu toți cum să acordăm primul ajutor! Cursul a fost interactiv și i-a captivat pe toți cei 50 de elevi prezenți. Vă sunt profund recunoscătoare!“, Biana.C – dirigintă
„Educația medicală este esențială pentru o societate cu populație sănătoasă și cu un nivel optim al stării de bine. Informațiile despre acordarea Primului Ajutor sunt esențiale, la fel că noțiunile de bază pentru prevenția medicală. Felicităm persoanele implicate în proiect, în special, personalul didactic dornic să ofere elevilor cunoștințe relevante, pentru a avea grijă unii de alții și a fi alături de cei pentru care aceste lecții se pot dovedi vitale”, a declarat Alexandra Moisescu, Director Comunicare Corporate Synevo România.
„Cu fiecare ocazie Asociația Medicover, susține prin proiecte importanța prevenției medicale. Orice pas făcut în această direcție este un plus pentru întregul sistem medical. <>, unul dintre proiectele câștigătoare ale campaniei Soluții pentru Comunitate ajută la o schimbare în bine. Copiii care învață la școală despre ce presupune Primul Ajutor sunt cei care pot acționa când apar situații de risc și pot face diferența pentru cei din jur. În plus, copii de azi vor fi adulții de mâine, cei care știu să sprijine și să-i salveze pe cei din jur în momentele critice“, a declarat George Istrate, Directorul General al Asociației Medicover.
Asociația Școală mamei Junior desfășoară proiecte ce vizează sănătatea copiilor din 2007, fiind implicată în proiecte educaționale pe teme medicale, în renovare/dotare spitale și sprijină copii cu nevoi speciale în cadrul unui centru de recuperare. Detalii pot fi urmărite pe www.mamicafarafrica.ro
Despre Synevo Romania
Synevo este unul dintre cei mai importanți furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, care acoperă o gamă largă de servicii de laborator, de la teste de prevenție până la monitorizarea tratamentelor. Synevo România administrează o rețea națională de 21 de laboratoare și 147 de centre de recoltare a probelor biologice, amplasate în zone ușor de accesat din 65 de localități. Peste 1.400 de angajați sunt implicați în deservirea a mai mult de 3,5 milioane de clienți, prin realizarea a peste 17 milioane de teste anual.
Cu o experiență de 26 de ani în piață, Synevo România susține profesioniștii din domeniul sănătății, unitățile medicale, cercetătorii, companiile farmaceutice și pacienții în vederea luării unor decizii informate și oferă acces la platforme digitale care permit experiențe personalizate pentru clienți. (www.synevo.ro)
Synevo România face parte din Medicover AB, unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată și cotată la Bursa NASDAQ Stockholm. (www.medicover.com).
Despre Asociația Medicover
Asociația Medicover s-a înființat în 2016, cu ajutorul Fundației Medicover, ambele organizații fiind patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick, întemeietorii Medicover. Asociația Medicover este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului pentru un stil de viață adecvat.
Principala inițiativă a Asociației Medicover este Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației „înCerc”, prin intermediul căruia peste 8.000 de copii din două orașe din România au fost evaluați cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a bolilor civilizației, aproape 1.500 dintre aceștia participând deja la etapa de consiliere personalizată, derulată pe parcursul a 18 luni. În plus, Asociația Medicover derulează și multiple acțiuni de voluntariat sub egida “Împreună putem face mai mult” și umbrela proiectului „Resurse pentru fapte bune”, cu ajutorul voluntarilor Medicover și Synevo.
Ca recunoaștere pentru proiectele derulate, Asociația Medicover a primit premii în cadrul celor mai importante evenimente CSR din România, precum Romanian CSR Awards, Gala Societății Civile, Community Index. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.ro/despre-noi/asociatia-medicover și www.in-cerc.ro.
(2353)
Citiți principiile noastre de moderare aici!