Parizienii au început să dea foc valizelor, saltelelor și lenjeriilor, în lupta lor împotriva ploșnițelor. Operatorii firmelor de dezinsecție spun că din ce în ce mai mulți oameni le cer ajutorul și solicită informații despre acești paraziți.
The new story : Bedbugs ‼️ Marseille, France🤦🏼♀️ pic.twitter.com/KNKwSl1RtA
— Lepa⚜️ (@lepanigeria) October 3, 2023
Potrivit The Guardian, ministrul francez al transporturilor, Clément Beaune, s-a întâlnit cu operatorii mijloacelor de transport în comun, după ce mii de oameni s-au plâns că acestea sunt invadate de ploșnițe. Ministrul le-a cerut operatorilor să publice la fiecare trei luni un raport privind situația.
Cum orașul a găzduit recent Paris Fashion Week și Cupa Mondială de Rugby, atrăgând sute de mii de turiști, foarte mulți oameni se tem să nu se întoarcă acasă cu un „suvenir” nedorit.
Paris is battling an infestation of bedbugs as it prepares to host the 2024 Summer Olympics.
Videos recently posted on social media purportedly show the tiny, bloodsucking insects crawling on public transport in Paris and even in Charles de Gaulle Airport. pic.twitter.com/obLJHsFv7Z
— ABC News (@ABC) October 3, 2023
În plus, standard.co.uk raportează că londonezii au început să evite călătoria cu trenul Eurostar, care în două ore îi duce la Paris. „Ploșnițele sunt ca un Covid-19 cu picioare”, spun aceștia scârbiți și îngrijorați.
Conform observatornews.ro, Bucureștiul o ia pe urmele capitalei Franței: apartamentele oamenilor sunt pline de astfel de insecte, iar firmele de dezinsecție sunt copleșite de apeluri.
„Zilnic avem intervenții pe această problemă în București și în Ilfov. 60-70% dintre solicitări sunt cu privire la această problemă”, a spus Alexandru Laveș, directorul unei firme dezinsecție, citat de observatornews.ro.
Google raportează că în ultima perioadă a crescut semnificativ numărul oamenilor care au căutat informații despre ploșnițe.
Ploșnițele sau „Cimex lectularius” sunt un tip de insectă care se hrănește cu sânge uman. De obicei, acest lucru se întâmplă noaptea. Deși până acum nu există studii care să confirme că ploșnițele pot transmite boli, mușcătura lor poate cauza alergii, erupții cutanate, uneori chiar și febră.
Ploșnițele seamănă cu sâmburii de măr. Nu au aripi, au o culoare roșu-ruginiu până la maro închis și o lungime de 4-8 mm. Corpul lor este aplatizat, ceea ce le ajută să se ascundă în diverse locuri greu accesibile din casă. Ele reușesc să ajungă în locuri cât mai diverse: acestea pot fi luate cu ușurință din mijloacele de transport în comun, din teatre, hoteluri, magazine, restaurante etc. și duse acasă. Din locuințele oamenilor, ploșnițele sunt duse mai departe și tot așa.
Între anii ’40 și ’90 acestea au cam lipsit din peisaj, datorită pesticidelor, față de care, în timp, au dezvoltat rezistență. În ultimii ani au reapărut, numărul infestărilor explodând în aglomerările urbane precum New York și Hong Kong.
În Timiș, situația nu pare încă dramatică. Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, anul acesta, până acum au fost înregistrate doar șase sesizări privind infestări cu ploșnițe.
Trimite articolul
Xinca. zic sa mai asteptam!
#da’ au scapat de sobolani in parisu ala? ca de trotinete am inteles ca au cam scapat…
#🤪
-
inca mai sunt sobolani, mi-a spus un prieten
ps: in weekend zbor spre Micul Paris, poate aduc niste ganganii si in Tm :))
Eeee, ce sa zic .ceva mai bun de panicat lumea nu ati mai gasit ? niste covidut ,oarece …
perfect, hai sa asteptam sa fie alarmanta
Ce zice OMS ? Sunt comestibile?