Vă reamintim, Horticultura, una dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din zona centrală a orașului, anunța încă din aprilie că vrea să își diversifice gama de servicii oferite.
Cum în 2022 Horticultura a trecut printr-o reorganizare administrativă, în 2023, pentru modernizare activităților societății, managementul Horticultura va depune mai multe proiecte pentru a atrage fonduri europene.
Cu bani europeni ar putea fi cumpărat și un utilaj special, pentru tăiat iarba în pantă, care să îi ajute pe muncitorii de la Horticultura să cosească în siguranță iarba de pe malul Begăi. În momentul de față, operațiunea se face manual.
video: Tion
Un astfel de utilaj, care are aproape 400 de kg, costă cca. 40.000 de euro. Acesta este teleghidat cu ajutorul unui operator.
Horticultura, una dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, a obținut în anul 2022 un profit de peste 1 milion de lei, ceea ce reprezintă o creștere a cifrei de afaceri cu 33% față de anul 2021. Pentru anul 2023, conducerea societății estimează că veniturile vor crește cu 11% față de cele realizate în 2022. Astfel, ar putea fi câștigată o finanțare prin fonduri europene, cu ajutorul căreia să fie cumpărat un utilaj performant de tăiat iarba.
foto: Tion
De asemenea, în 2023, Horticultura își propune să investească și în digitalizare, prin achiziționarea de echipamente, softuri și licențe. Programul de investiții început anul trecut continuă, urmând ca sumele prevăzute să fie acoperite din venituri proprii și prin contracte de leasing.
video: Tion
Trimite articolul
X#digitalizare prin achizitionarea de echipamente, softuri si licente
#🤪
Da, pai cum sa tunda iarba pe dealurile astea din Timisoara si din jurul orasului.
tipii cu motocoasa nu puteau sa taie in panta?, pana sescarci minunea asta, pana o legi, nu taie peste tot pe langa pomi etc, is pietre mai sus mai jos nu merge , venea dorel cu motocoasa si era gata si in panta si printre pomi si pe pietre…..bani aruncati
-
Sunt 40.000 de Euro. Pentru bugetul unui oras e un fleac 🙂 Cei de la gaz iti pretind suma asta tie, ca persoana fizica, la o simpla extindere de retea de 500-1000 de metri. La banii astia, horticulturistii puteau linistiti sa cumpere cate un utilaj pentru fiecare cartier din oras doar din profitul pe UN AN… ca sa nu vorbim despre zecile de milioane pe care le-a pompat anual zeRobu pe vremea cand horticultura era condusa de prietenul lui cu suv-ul parcat numai pe pietonale.
Nu trebuie echipe de smecheri cu motocoasa care nu cosesc cand trebuie, nu cosesc peste tot, etc. Ar fi mult mai util sa cumpere utilaje. Sunt utilaje de la tractorase mici pana la coasa mare pentru tractor normal (cum se tunde iarba pe marginea drumurilor nationale si judetene in alte tari), utilaje care au randament mult mai mare, sunt conduse de un singur om, le pui un GPS si stii clar daca coseste domeniul public, sau doar incaseaza banii si intre timp sta la umbra sau coseste in privat pentru ciubuc… Dar deocamdata nu se poate intampla ceva normal intr-un oras cu contracte zeRobiste cu diversi rogeri, horticulturisti si brantneristi. Astia doar incaseaza bani pentru “cosire lunara” sau “maturare mecanica zilnica” dar in realitate sunt foarte multe strazi in oras care de peste 5 ani n-au vazut o coasa, o masina de maturat sau macar o matura de nuiele…
Iarba taiata’n panta se’nmulteste cu cosinus de alfa.
-
@Baluba: fain raspunsul, mi-a placut.
Utilajul respectiv este o jucarie pentru oameni mari.-
Multumesc. Creditare sursa: Divertis, circa 1996, cred. La ei era insa vorba de o recolta.
-
Ma uitam la amaratii care taie iarba pe domeniul public…au masini de tuns iarba semi-profesionale, nu au optiunea de maruntit si imprasiat iaba taiata…o Strang in sac. Vai de mama lor, au niste sefi tampity.
Utilaj de taiat frunza la caini vad ca au. De acolo e si profitul realizat.
In primul rand e din fonduri europene si teoretic ar putea tunde mai eficient. Unii comenteaza la orice.
Buna ziua, acest utilaj este util dacă se folosește într o țară civilizată cu oameni responsabili, fără supărare. Mai bine investiți în oameni, nu vă supărați, dar în momentul de față nu sunteți în stare să vă organizați cu întreținerea spațiilor verzi, dacă este un sezon ploios sunteți terminați, nu sunteți în stare să cosiți iarba! Adevărul știu că doare! Terminați cu ideile de Elveția, suntem în România, noi încă agațăm coasa în prun!
Terminați cu ideile de Elveția, deocamdată noi agațăm coasa în prun! Investiți mai bine în oameni, faceți angajări, oferiți salariul corect! Este un sezon mai ploios, sunteți depășiți de situație! Aici discutăm strict la întreținerea spațiilor verzi! Nu intrăm în peisagistică că ne lovim la neuron! Haideți să încercăm măcar să întreținem ce avem, să nu mai lăsăm iarba să ajungă la 1 m înălțime, despre asta este vorba.
Lenevia pe care USR o arata e demna de un film adevarat : PARAZITOLOGIE.
“Horticultura, una dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din zona centrală a orașului”
In afara zonei centrale, parca nu ar fi oras. Banii de impozit de la cei care locuiesc in cartiere sunt buni la buget?
In Soarelui anul asta a fost taiata iarba o data la inceputul lunii Aprilie. Acum 10 zile a mai fost taiata odata dar de data asta DOAR ~1.5M de trotuare, cat sa nu te agate la picioare. Si nu pe toate strazile, ci doar pe cele mai mari (ex. Orion)
-
Deci macar in soarelui au venit de doua ori anul asta, si suntem abia in mai. Evident ca ar trebui mai des si sa coseasca tot (nu doar 1-2 metri cum fac de obicei), dar macar au venit…
Pe strada mea din Mehala ultima oara au fost in 2017, dupa sesizare de la un vecin. De atunci, deloc (indiferent cate sesizari au facut locatarii intr-un an). 🙂 La gunoaie, la fel: Retim venea zilnic cu maturare mecanica, Brantner nu a venit nici macar o data. Contractele “excelente” ale ultra-cinstitului zeRobu.