Zilnic, inspectorii OPC Timiș verifică, în medie, 3-4 firme care activează în domeniul alimentație publică.
După verificările făcute, marți, la un fast-food din Calea Șagului și vineri la o patiserie din comuna Parța, șeful OPC Timiș, Mihai Alin Gubandru, a declarat că este inacceptabil ce s-a găsit în cele două unități.
Astfel, la patiserie, toată materia primă, cu excepția umpluturilor, era păstrată neconform, nerespectând condițiile de depozitare înscrise de producător. Spațiile de producție și de vânzare erau neconforme, cu pereți și tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltrații, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsă, deteriorat.
Mai mult, spațiile frig erau necurățate, neigienizate, nu asigurau temperatura de depozitare, termometrele utilajelor indicând 14 respectiv 20 de grade Celsius. Cuptorul era necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsă. Tăvile de coacere la fel, erau necurățate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grăsime arsă, deformate, rupte. În depozit atârnau cabluri electrice. De asemenea, în depozit și în spațiul de producție erau multe muște și furnici.
Inspectorii OPC au găsit produse expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii conținuți și fără termen de valabilitate inscripționat pe ambalaj.
Patiseria din Parța s-a ales cu două amenzi în valoare de 20.000 de lei, un avertisment și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.
În ceea ce privește fast-food-ul din Calea Șagului, inspectorii OPC au găsit și aici mizerie, precum și materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare ori având modificată starea termică. Spațiul dedicat alimentației publice era neigienizat, cu insecte vii și moarte.
Fast-food-ul a primit o amendă în valoare de 20.000 de lei și a fost închis până la remedierea problemelor.
„La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe”, a transmis Mihai Alin Gubandru, șeful OPC Timiș.
Foto: OPC Timiș
Trimite articolul
XPublicati ma numele firmelor. Noi platim o groaza de bani si astia isi bat joc de noi in halul asta. Sa se apuce de altceva daca nu-s capabili sa ofere conditii minime de igiena.
Asa-s oare si acasa?
-
Legislatia interzice publicarea de catre anpc a denumirii agentilor economici. Presa da indicii…
-
E Fast Food Antalya, care altul? Trebuia inchis demult.
-
Pe la ora 19 am trecut pe langa Antalya si era deschis.Pobabil au fost prompti in remedierea problemelor.Sau a fost inchis cat a fost control…
-
Toate patiserilr detinute de alabanezi sunt mizerabile am remarcat uni chiar funeaza in aceste locatii
-
Tin sa te anunt ca si cele mai de fite restaurante din Timisoara au bucataria mizerabila si folosesc alimente expirate. In Timisoara nu prea ai unde manca fara sa te risti.
shaorma Antalya
Majoritatea acestor patiserii si fast-food sunt niste cocine de porci in care intreg personalul nu detine certificate medicale cu analizele efectuate. Nu exista vestiare si multi angajati din blocul alimentar prepara mancarea in hainele de strada avand deasupra niste halate soioase. La acest aspect muzicantii de la OPC si DSP nici nu se uita. Poate vor merge si la patiseria-rulota de la trecerea de pietoni de pe str Cluj dintre Complex / liceul Vidu, rulota amplasata la nici 2 metri de containere de gunoi a caminelor studentesti unde fraierii cumpara mancare cu rahaturi de sobolani!
Respecta recomandările ue, sa mincam insecte pentru a salva planeta.
-
birourile UE trebuie deratizate. cu zyklon.
🐜🐛🦗🦟 Ne pregatim pentru directivele europene cu mancat de tot felul de goange, nu mai tot protestati. Si alea vii sigur sunt proaspete. Pofta buna!
Pai nu siti ca cei de la Bruxelles ne recomanda mai nou sa mancam insecte ?
Dupa gresia de pe jos, fast-food-ul pare sa fi Antalya. Nu stiude ca,nu se publica si numele firmei,ca lumea sa stie si,sa ocoleasca aceste localuri. E inacceptabil sa platesti produse ca de fapt sa te imbolnavesti,pe banii tai.
-
Spunea un edil ca nu se fac publice numele,pentru ca ideea nu e cea de a falimenta firma cu probleme.Cu alte cuvinte,daca ar face publice numele firmelor cu probleme,probabil multe persoane ar evita acele locatii si ar exista posibilitatea de faliment.Iar autoritatiile(parazitii,care nu au intentia de a produce ceva) nu isi doresc asta.De la firme si angajatii lor statul colecteaza taxe si impozite.De aceea Continentalul nu e mutat afara din oras,pentru banii care ii aduc la buget…
Ar fi multe de spus,dar oricum am deviat putin de la subiect.
Fast-food in Calea Sagului?
Singurul ramas ce nu s-a mutat in Mall este Antalya…
Publicati numele firmelor, ca oamenii mananca de acolo.
Garantez ca le-au dat amenda, dar nu i-au inchis pana la rezolvarea problemelor.
E Antalya si nu prima oara
Mergeți în complex la 100% shaorma să vedeți șobolani pe steroizi 😂
Antalya este a fost închisă ieri pe zi și seara au deschis ,probabil au luat șpagă și sa rezolvat repede!