Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat, miercuri, că lucrările vor fi terminate la timp, până la sfârșitul lunii.
„Progresul pe șantier este uimitor, în doar patru luni și jumătate am transformat un proiect cu probleme într-un exemplu de succes”, a transmis Nica.
Potrivit acestuia, stadiul lucrărilor pe porțiunea dintre SOCAR – DN Centură Timișoara este următorul:
- Este așternut stratul de legătură de binder pe ambele părți, se circulă pe 4 benzi.
- Pe sectorul DN Centură Timișoara-intersecția cu CF din Giarmata-Autostrada A1 au fost realizate în întregime straturile de anrobat bituminos și cel de legătură din binder; stratul de uzură este realizat în proporție de 95% (mai puțin sectorul de trecere la nivel cu calea ferată).
- Breteaua de legătură cu autostrada A1 este realizată la nivel de strat de uzură.
- Bretelele de legătură cu Drumul Național Centura Timișoarei (DNCT) pe partea stângă sunt realizate la nivel de strat de legătură din binder, pe dreapta s-a trecut la stratul de uzură din MAS 16.
Sensurile giratorii:
- cele de la km 12+490 și km 10+915 Giarmata, km 10+185, precum și cele de la km 9+697 și km 7+912 sunt finalizate la nivel de borduri și pavaj;
- la sensul giratoriu de la km 6+600 la intersecția cu DNCT, se lucrează în vederea aducerii acestuia în parametrii impuși prin avize.
Pe toată lungimea tronsonului 2 se poate circula în cea mai mare parte pe 4 benzi. Planul pentru executarea marcajelor provizorii este depus spre avizare la IPJ Timiș, urmând ca, de săptămâna viitoare, să înceapă realizarea acestora.
Pista de biciclete:
- s-au montat bordurile și s-a realizat parțial stratul de balast pe o lungime de aproximativ 7 kilometri;
- s-a turnat stratul din beton pe o lungime de circa 3,1 kilometri;
- s-a turnat stratul de mixtură asfaltică BA8 pe o lungime de aproximativ doi kilometri.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, în ceea ce privește trecerea la nivel cu calea ferată din Giarmata, instituția așteaptă să predea CFR amplasamentul pentru demararea lucrărilor.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 63.167.131 lei fără TVA.
Vă reamintim că la începutul anului 2022, CJT a reziliat contractul cu firma Tehnocer, cea care se ocupa de lărgirea și modernizarea drumului Dumbrăvița – A1, din cauza slabei mobilizări a constructorului. Contractul a fost semnat încă din martie 2018.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
X“Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, în ceea ce privește trecerea la nivel cu calea ferată din Giarmata, instituția așteaptă să predea CFR amplasamentul pentru demararea lucrărilor”
incredibil cum CFR – o societate muribundă nu reuseste sa predea amplasamentul in timp ce executantul a finalizat restul.
Si cand te gandesti ca este vorba de avize(doar),de parca nu ar fi stiut ca acest lucru trebuia facut.
-
nu e chiar o formalitate, ca sa predea ar trebui ca respectivii cfr-isti sa-si mut niste “chestii cativa metri mai “intr-o parte” ca sa nu dea masinile peste ei.
Dar bineinteles ca sunt surprinsi , ca doar se stie de cativa ani ca se va largi drumul la 4 benzi, dar ei nu afla nici acum asta.
Si apropos de respectiva trecerea la nivel: cati ceferisti voiosi “lucreaza in 3 schimburi la bariera respectiva pe unde trec cateva rable de trenuir pe zi?
cand linia respectiva era deservita de un “privat” si nu ceferisti pur sange, respectivul privat a instalat o bariera automatizata; dupa ce privatul a fost alungat cu Huo ba! automatizarea nu a putut fi preluata de ceferistii “verzi” autentici si automatizarea s-a evaporat – e mai important sa existe niste ceferisti “verzi” care sa pazeasca bariera in 3 schimburi.
Cred ca se plateste bine locul de munca respectiv pentru ca barieristii vin cu masinile personale din judetul vecin AR. Deci e rentabil rau de tot!