La Timișoara, ministrul Dîncu s-a întâlnit cu personalul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Banat” și au discutat despre misiunile, prioritățile și înzestrarea unității militare.
Apoi, ministrul Apărării Naționale a fost în vizită la Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament (spitalul de campanie), precum și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”.
„Sunt bucuros să vă anunț că am venit la Timișoara pentru a ne întâlni cu o parte din elita Armatei Române […]. Am cunoscut acolo specialiști și am discutat despre dotări. Am vizitat și Spitalul de Urgență Militar – avem și aici o echipă de super profesioniști, care se dezvoltă în permanență, se fac mereu noi dotări, se aduc noi specializări și luptă și cu pandemia. Oferă suport pentru vaccinare, testare. Sunt foarte bucuros să văd că suntem pregătiți pentru toate misiunile pe care armata și le-a asumat, atât pentru misiunile armate, cât și pentru cele civile”, a spus Dîncu.
Ministrul Apărării Naționale a vorbit și despre conflictul între Rusia și Ucraina, care i-a determinat pe președinții Franței și SUA să detașeze trupe în zonă, inclusiv în România. Dîncu a explicat că președintele Franței, Emmanuel Macron, a arătat foarte clar care este viziunea europeană asupra securității.
„Securitatea în Europa, spunea Macron, este bazată pe principiile de acum 30 de ani, principii stabilite împreună cu Rusia, nu împotriva ei. Vorbim despre liberul arbitru al statelor de a-și alege alianțele, inviolabilitatea granițelor și eliminarea principiului forței”, a declarat ministrul.
Sistemul de securitate european, centrat în jurul NATO, se consolidează în aceste momente, potrivit lui Vasile Dîncu.
Întrebat dacă România se pregătește în vreun fel în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina, Dîncu a spus că România lucrează în permanență cu structurile defensive ale NATO și că există planuri „în dinamică” încă de dinaintea declanșării crizei ucrainene.
„Populația trebuie să știe foarte bine că nu e cazul ca România să intre în război. Nu este nevoie să ne pregătim acum de război, ca să zic așa. Însă atunci când ai un conflict la graniță sau în zonă, trebuie să te pregătești pentru efectele adverse, care pot influența situația țării. […] NATO este alături de fiecare stat. Se pune accentul pe siguranța fiecărui membru”, a asigurat ministrul Apărării Naționale.
Acesta urmează să plece spre Arad, unde se va întâlni cu militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” și va discuta cu echipa de conducere a unității. Va avea o întrevedere și cu primarul Aradului.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XIar mergem sa curatam bocancii americanilor cum am facut in Afganistan ? :))
Ptii ! Ce dezamăgit sânt,eu credeam că mergem peste ruși ,…. și dă-i si luptă neicusorule,puicusorule ,mă İnțeldzi d-ta
in timp ce ministrul vorbea, soferii stateau singuri in masini, la caldura, cu motorul pornit, cu MASCA regulamentar pe figura. cum sa mergem noi la razboi daca eroii in uniforma stau cu masca pe figura intr-o masina cu filtru de habitaclu? inaintasii mergau la atac cu pieptul gol iar militarii vaccinati se sperie de un virus?
Daca Rusia va invada Ucraina fiti linistiti ca va “scapa”cateva rachete sol-sol pe teritoriul Romaniei
Ele vor fi clasate in categoria ” efecte adverse”.
Ne meritam pe deplin soarta.
Oameni mai spalati pe creeier ca Romanul nu exista.
Peste 100 de ani de acuma o sa se scrie in cartile de istorie aceleasi rahaturi care s-au scris despre nemti.
Pentru ca Invingatorii scriu istoria.
Nu uitati ca Putin a zis “Ca nici o data el nu va ataca un Popor ORTODOX atata timp cat nu este atacat”
si tot el a zis “Eu nu am construit baze militare in Mexic si Canada” in schimb USA a impanzit Europa.”
Cine si-a retras trupele din Afganistan? Cine a fost inplicat in peste 500 de conflicte militare din 1946 -2022 ?
Raspunsul este simplu NU RUSU
-
Ce bați câmpii amice? Ai uitat că România încă are teritorii pe la rusnaci?
Vrei să auzi și de invaziile rușilor prin vecini? Sau să îți aduc aminte de glorioasa retragere a URSS din Afganistan? Dar de Cecenia?
Ai uitat cei 40 de ani sub comunism conduși de un pantofar? Și de unde ai scos 500 de războaie? -
Du’te’n Siberia!
-
Cine a invadat afganistanul? Cine a sustinut o gramada de dictatori prin africa, asia si america centrala?
In 2 ore de rusii ajung la granita cu ungaria.. . Suntem praf..
-
Pe ce autostrada?