Bd. Sudului e aproape gata la un an de la deschiderea șantierului, deși ar fi trebuit modernizat în zece luni de la semnarea ordinului de începere. Teoretic, lucrările au început în iulie 2020, când primăria a predat amplasamentul constructorului.
Șoseaua de sub 1 km lungime, de la bd. Liviu Rebreau până la str. Mareșal Constantin Prezan, a fost lărgită de mult timp la patru benzi, dar stratul final de asfalt a fost așternut recent. Peste 170 de copaci au fost prevăzuți să se taie de pe marginea bulevardului, câțiva au fost transplantați, iar planul era să fie sădiți 207 puieți. În plus, de la 4.074 mp de spațiu verde s-a ajuns la 1.624 mp.
Ar putea apărea un semafor
Marcajele rutiere au fost trasate săptămâna trecută, sensurile de circulație fiind despărțite de linii continue, astfel că șoferii nu pot face stânga pentru a ieși de pe străzile perpendiculare, fiind nevoiți să întoarcă la capetele bulevardului. Problema s-a discutat în Comisia de circulație, iar reprezentanții primăriei au spus că Poliția Rutieră s-a opus schimbării marcajelor. Subiectul ajunge din nou în Comisia de circulație, pentru intersecția cu str. Sirius, unde ar putea fi amplasat un semafor.
Potrivit reprezentanților primăriei, cei care vor să iasă de pe str. Sirius spre bd. Liviu Rebreanu au cel mai mult de ocolit, fiind nevoiți să întoarcă spre capătul cu str. Mareșal C-tin Prezan, unde va fi amenajat un sens giratoriu. La intersecția Sudului cu Rebreanu ar putea fi amplasat un semafor, decizia urmând să fie luată în Comisia de circulație.
Primarul Dominic Fritz ar fi trebuit să susțină, luni, la ora 10, o conferință de presă pe bulevard, dar aceasta a fost anulată. Edilul-șef a fost totuși pe bd. Sudului, unde a avut o discuție tehnică cu reprezentanții firmei constructoare. S-a discutat și problema trecerii de pietoni care pornește de la capătul Aleii Cristalului și dă spre mijlocul parcului. Locuitorii din cartier au cerut ca zebra să fie la capătul parcului, tot dinspre Aleea Cristalului, astfel că va mai fi amenajată încă o trecere de pietoni.
Pista dublă de biciclete, „o prostie”
O altă problemă de pe bd. Sudului a fost semnalată de un biciclist, pe Facebook.
„«Pistă» dublă. 70 cm/sens, după care se îngustează foarte mult. (…) Mașinile ocupă cam 90% din lățimea bulevardului (patru benzi + parcări în diagonală pe ambele părți)”, a scris Valentin-Pokus, pe Facebook.
Răspunsul a venit imediat de la primarul Dominic Fritz, care s-a limitat la a spune „e evident o prostie care nu va rămâne așa”.
Conform proiectului, traseele pentru bicicliști de pe bd. Sudului ar fi trebuit să aibă „o lățime de câte 1,50 metri”.
Potrivit celor din primărie, pista de biciclete nu va mai fi bidirecțională pe fiecare parte, urmând să fie șterse marcajele, „pentru că există pistă pe ambele sensuri și va fi un sens pe o parte a străzii, iar un sens pe cealaltă parte a străzii”.
De șantierul bd. Sudului s-au ocupat Porr Construct și subcontractanții Path’s Rout SRL, Tubular Tehno Sistem Industrial SRL, Cons Electrificarea Instal SRL și Vimato SRL. Valoarea lucrărilor este de 10,82 milioane de lei cu tot cu TVA.
UPDATE. Fritz: „Nu pot fi foarte mulțumit de cum a ieșit”
Primarul Dominic Fritz a venit cu explicații după vizita de luni dimineață pe bd. Sudului. Le spune mai întâi prietenilor de pe Facebook că șantierul bd. Sudului a fost „gândit și început de fosta administrație”.
Dacă la unele șantiere gândite și concepute de fosta administrație s-au făcut modificări la proiecte înainte de pornirea lucrărilor, aici s-au făcut pe parcurs, pentru că se lucra pe bd. Sudului în momentul în care Dominic Fritz a ajuns în primărie. Dar edilul-șef tot nu e mulțumit de ce a ieșit.
„Din păcate, nu pot fi foarte mulțumit de cum a ieșit, chiar dacă am făcut numeroase ajustări, acolo unde s-a mai putut. În primul rând nu sunt mulțumit de modul în care au fost gândite pistele de bicicletă. Ele sunt destul de late pentru a fi unisens. De aceea vom modifica marcajele și le vom transforma în sensuri unice pe o parte și pe cealaltă a bulevardului”, a explicat Fritz.
Primarul dezvăluie că a cerut să fie montate bănci și refugii acoperite în stațiile STPT de pe bulevard, care „nici măcar nu au fost prevăzute în proiectul inițial”. Spune încă că „pentru asta va trebui să facem un nou proiect, dar le vom monta cu siguranță”.
Le-a confirmat prietenilor virtuali și marcarea unei noi treceri de pietoni la capătul parcului, la intersecția cu Aleea Cristalului.
„Vom monta și coșuri de gunoi pe toată lungimea bulevardului. În ceea ce privește linia continuă care străbate tot bulevardul, aici lucrurile țin de legislație și siguranța rutieră. Am cerut să se discute și acest lucru în Comisia de circulație și să mi se prezinte toate variantele posibile. Am mai avut și alte observații mai mici, însă ele pot fi remediate în câteva zile. Iar toate celelalte se pot face fără să fie afectată circulația”, a mai explicat primarul.
Vizita pe șantier, spune Fritz, îi reconfirmă convingerea că „detaliile sunt importante, iar pretențiile noastre trebuie să fie pe măsura banilor pe care îi cheltuim”.
„Este extrem de important să gândim șantierele încă din stadiul de proiect cu scopul de a crește calitatea vieții celor care locuiesc în zonele pe care le modernizăm. Vom lucra la următoarele proiecte să facem ajustările necesare astfel încât să reflecte cât mai bine viziunea actualei administrații, o viziune modernă, incluzivă, unde sunt respectați și șoferii și pietonii și bicicliștii și sunt reflectate și nevoile rezidenților”, a conchis Dominic Fritz.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XMai multa verdeata tovarasi, lasati pistele, betoanele, asfaltul, mai multi copaci, mai multa iarba ca ne mor copiii si batranii de cald in orasul asta.
-
Fritz se baga în seama (la fel ca și ceilalți Viceprimari) acu cind au văzut că sunt ÎN CĂDERE LIBERA ÎN SONDAJE, în preferințele Timișorenilor. Dacă mâine ar fii alegeri neamțu NU ar mai lua nici jumate din scorul de la alegeri
-
Ai avut verdeata dar ti-a taiat-o Robu si ti-a asfaltat-o, ca asa i-a placut lui. Acuma unde sa mai pui alta?
-
Acum soferul Vasile e fericit ca de la Lidia pana la Plavat poate sa ajunga intr-a cincea cu Mertanul de serviciu dar, ce pacat, nu are pe cine sa mai plimbe.
-
Nu pentru mine, ci pentru copii si batrani, de-aia ma agit, sa lase mai mult spatiu verde, sa toarne mai putine betoane pentru ca degaja caldura si usuca tot in jur, nu e mare lucru, fiti mai economicosi cu betonul , tovarasi.
-
PFOAI, perfect, daca nu mai e declarata pista bidirectionala, clar n-o sa mearga biciclistii pe ambele sensuri oricum. idiotii dracu’
-
De ce nu arata proiectul avizat de EXPERTII săi ONGisti cu biciclete? De ce nu ia luat cu el în fața presei? Niște hahalere toti…
-
Pai nu ai cum, te lovești de cel care vine din față indiferent ce faci.
-
Bicicliștii oricum vor merge pe sosea, nu conteaza pistele, exact ca si pe musicescu si inca se rastesc la tine daca le atragi atentia dobitocilor sa foloseasca pista
-
Sens unidirectional pe pista? O notiune de dificultatea mecanicii cuantice pentru majoritatea biciclistilor.
-
dar nu trebuie sa si inteleaga musai “de ce”, “ce inseamna”, trebuie doar sa “taca si sa calculeze” 🙂
-
Semaforul, ala e baza ma. Sa ai unde sa iti uzezi masina, ca alt folos sigur nu are. Uzaci de automobile. Nici macar permisele nu se salta daca treci pe rosu.
Parca era satula lumea de semafoare .
-
De semafoare ca de semafoare, da’ de tine…🤮
Iti sta mintea la semnal 🙂 !
Pai nu a fost Vice-Primarul ( Ruben) sa analizeze proiectul si sa il “imbunatateasca” semnificativ ( adica, a mutat putin stalpii la indemnul constructorului) ? Nu au oprit 2 luni santierul asta iarna sa il analizeze ?
Articol: https://www.opiniatimisoarei.ro/nu-avea-nevoie-de-4-benzi-de-circulatie-ci-de-un-spatiu-urban-modern-viceprimarul-timisoarei-ruben-latcau-despre-greselile-din-santierul-de-pe-maresal-prezan-se-muta-stalpii-de-iluminat-din-dreptul/06/05/2021
Ce facem acum, ne dam seama la inaugurare ca nu e bun proiectu ?
Dupa studiul fezabilitate de 15.000 Euro sa faca o banda de drum pentru Autobuze pe Cluj … dupa ce a vrut studiu de fezabilitate sa cumpere cosuri de gunoi … acum s-a gasit problema majora a Timisoarei ( sensul pistelor de biciclete)!
Dl. Fritz, va dau un sfat: lasati pistele de biciclete fara sens de mers ( cum e pe malul Bega) ca doar nu o sa puneti politia locala sa dea avertizmente si amenzi biciclistilor ca au gresit sensu.
Si inca o rugaminte: numai mintiti cu tupeu de PSDist, ca nu inaugurati santierul ca lipseste o trecere de pietoni, spuneti adevarul, ca inca nu e gata strata ( adica sensul giratoriu unde sa intoarca autobuzul).
-
Pai nu a fost Vice-Primarul ( Ruben) sa analizeze proiectul si sa il “imbunatateasca” Pai cand a facut analiza era in perspectiva concediului post natal!Si nu va mai tot luati de prea stimatul primar ca domnia lui cu armada lui de USR ist face numai proiecte MAGNIFICE Piste de biciclisti la turnul de apa,Coltermul salvat,numai si numai ABURELI
-
Cum incurci tu inteligentule santierele 🙂
-
MONSER CARE SANTIERE?? Cele din strategi,proiecte SF dar nu studiu de fezeabilitate ci cele stintifico fantasticeale iubitilor conducatori ai obsti
-
Lipaseste si STOP pe pista de biciclete la intersectia cu drumul/inainte de trecerea de pietoni/biciclete
-
Pe Orion si pe Rebreanu, desi erau marcaje cu STOP pe pista de biciclisti, au fost acoperite!!! cu vopsea gri sa nu se mai vada. Oare sa zic ca oricum erau degeaba, deoarece nimeni nu respecta sensul de mers pe pista iar marcajele erau doar intr-o parte a “traversarii” ?
Asa ceva poate fi sigur doar in capul unui biciclist(chiar si primar) care:
– nu vrea sa aiba nici o raspundere, ci numai drepturi.
-nu e sofer, dar crede ca soferii pot vedea ce vine cu 25km/h pe trotuar din spate, sau pe dupa un rand de masini parcate langa bordura…
-crede ca daca pui un semn cu “atentie la biciclisti” fix in intersectie, si inca intors,(contrar legii, ce prevede minim 50m inainte de zona cu biciclisti) ca si cum ar fi de acces interzis, poate face vreo diferenta cand se arunca un biciclist pe “pista”Adica un biciclist care crede ca traversarea pentru biciclisti e acelasi lucru cu pista pentru biciclisti.
Pe cine cu ce incalzeste ca avea sau nu dreptate x sau y in caz de accident? Poate doar pe cei care se “aprind” pe tion sa-si dea cu parerea si sa se porcaiasca, fara sa inteleaga esentialul, pe care il repet: traversarea pentru biciclisti NU e pista de biciclete, nu conteaza ce semne triunghiulare sau rotunde monteaza sau nu pe acolo niste habarnisti. Soferii nu au cum sa fie toti supermani, sa vada tot in orice conditii. Si asa nu “vad” nici cand sta pietonul pe bordura si astepta la trecere…
Solutii? piste pe carosabil, sau piste separate de trotuar si carosabil. sau traversari cu semafor, cu buton si bari de care sa se sprijine biciclistii, ca in amsterdam, sau traversari suprainaltate ca in suedia, plus modificare cod rutier cu obligatii si pt soferi si pt. biciclisti.
“Edilul-șef a fost totuși pe bd. Sudului, unde a avut o discuție tehnică cu reprezentanții firmei constructoare.”
Nu ii spune nimeni lui asta ca in primul rind se vorbeste cu proiectantul,apoi cu dirigintele de santier,apoicu,…etc..etc.
Vad ca lucreaza dupa modelul “Robu”.Asa a distrus ala tot pe ce a pus gindul.
Traiasca incompetenta si nestiinta.
Nu pot sa pricep cum cineva cu minimum de gandire critica si lipsit de ipocrizie ar alege sa traiasca in zona Soarelui, Girocului, Buziasului si alte asemenea mizerii de locuri. Sunt pline de blocuri mizere, fara aer, fara liniste, fara un minim de confort, departe de oras pentru cei plimbareti pe jos, expuse unui trafic nebun care duce si aduce de la satele dormitor,, groaznice. Unii stau in Mehala, Ronat, Tipografilor, Elisabetin si tac din gura si altii stau in Soarelui si se mai si mandresc cu asta. Si se pare ca prostia continua si dupa comunism. In Torontalului se fac niste inghesueli mai ceva ca in imputita Circumvalatiunii(alt loc in care, cretin fiind, te lauzi ca locuuesti). Isho ala a ras cateva hectare si a lasat doi pomi si 20 de blocuri si se mai si inghesuie prostimea sa le cumpere la triplu pret, si pot continua asa cu aproape toate zonele orasului pline de mandrii prosti. Exceptiile sunt cartierele istorice care sunt singurul motiv pentru care Timisoara nu arata ca Vaslui sau Pitesti. Concluzia e ca timisorenii multumiti ca stau in Soarelui sau similar sunt spalati pe creier si prosti.
-
Or fi si care isi spun ca “aleg” unde sa locuiasca, insa mai mult ajunge fiecare pe unde se nimereste – ce alegeri sa faca? Maxim intre doua locuinte aflate in cartiere diferite. Atat. Bazat pe ce i-a povestit cineva despre cum e acolo si ce interese are in anumite zone. Imobiliarele sunt o cloaca statuta, ca si alte domenii. Nu se deranjeaza decat pentru afaceri cu terenuri, cladiri de birouri, investitii tip tunuri… Ca sa dea impresia ca au si alt rost pe lume, au drept acoperire cateva tranzactii la nivel de jos, garsoniere, apartamente etc – pe care le gestioneaza in scarba – gen nu se obosesc sa cunoasca zonele, sa analizeze serios ce avantaje sau dezavantaje sunt la ce intermediaza. Li se rupe, mai pe scurt. Sub o vorbaraie aproape incoerenta, nu sunt in stare sa bage la dovleac cati bani are de cheltuit omul, ce nu vrea si unde ar fi flexibil la optiuni. Cat despre noile cartiere si majoritatea fericitilor locatari – vin din alte orase si locuri, lucreaza in alt stil, nu prea au habar de ce e in jurul blocului… Birou, acasa, mall, terasa, teambuilding, birou, acasa, centru la ceva evenimente, acasa etc. La aia mai gogonatzi, adauga timp petrecut in calatorii de servici prin alte tari, la frecat menta in mod important prin sedinte si evenimente si dineuri. Nu e de mirare, in concluzie, ca aspectul orasului si starea practica a cartierelor este cum este, si ca multi prefera sa traga un afis peste geam decat sa vada cu ochii lor ce este afara. Nu te mai mira, deci, sau tura…
-
Na si tu!
Daca le place, ce? Te caci in gustul omului?
Am crescut in Ronat si mereu la scoala (in Circumvalatiunii) eram compatimit ca stau departe, la capatul tramvaiului 5. Ei stateau la 5 minute, unii si cate 3-4 intr-o scara. -
Te-ai gindit ca poate unii nu își permit sa stea decât in blocurile de acum 30-40 de ani ? Și dacă lumea se simte bine in blocurile / cartierele menționate, ce problema ai tu de fapt ?!
-
tu probabil nu ai idee pe ce planeta te afli. da-ti cateva palme. tu crezi ca e pe alese?
-
Las ca e mai ok in Calea Sagului…ai dracu’ de simpatici…va bate porumbu’ n geam si inca aveti buda in curte!
-
Da, o gramada de betoane care se incalzesc la Soare, o sa se usuce totul in jur, ISHO e prea mare, nu trebuia sa le permita sa-l construiasca, copiii , femeile vor verdeata, gradina, aer curat, racoare, nu sa manance beton, in Torontalului case in devalmasie, plus blocuri, picior de parca, de padure, Sahara vine peste noi, o sa fierbem printre betoanele astea, vrei sa iesi din oras pe Torontalului, fara sa folosesti masina, nu poti, n-ai trotuare, piste pentru biciclete, blocuri unul in altul, de parca nu era loc, construiesti bloc, dar in jur faci un parc cu iarba si copaci, nu alte betoane, ca o iau oamenii razna la cap pe caldura.
-
Oameni, buni, perfect de-acord, nici nu stiu cum si de ce avem nevoie de 30 de ani sa ne dam seama de asta, dar important ar fi sa nu ne mai plangem numai aici pe tion, ci sa luam actiune impreuna. Instanta, ziare, consiliu local, alegeri, samd.
-
@Ovidiu Nu ai spatiu sa mixezi verdeata cu betonul. Si spre marginea orasului respectiv in zona stadionului ai zona verde cat cuprinde.
-
-
“împuțita de Circumvalațiunii” are cei mai respectuoși oameni din tot orașul… Problema ta dacă ai luat cumva bătaie printre blocuri pe acolo sau altceva. Dar stai câte o săptămână în fiecare zonă și uitate la oameni cum se comportă. Sorry, dar Circumvalațiunii e cam cea mai sigură zonă din oraș și mai civilizată. Eu asta am văzut
-
Pst,st,..Tu unde stai? Spune incet la ureche sa nu auda ceilalti.
-
Chiar daca cu intarziere iti spun in fata si in gura mare unde stau. Stau intr-un sat la poalele muntelui undeva in Caras Severin. Da, nascut si crescut in cloaca aia a noastra numita Timisoara. Unde mai exact? Pai in Circumvalatiunii si, pentru ca eram de aici,la bunici in Bucovinei si la ceilalti in Tipografilor. Si am preferat sa am mai putini bani castigati decat sa mai spuport cretini, besini si putoare. Vin des cu frica, plec repede cu scarba. Alte nelamuriri?
-
Adica harcea-parcea!
Vai ce descoperire epocala!!O pista de biciclisti cu latimea de 70 Cm????Si pista de biciclisti sa nu fie delimitata de trotuarul de pietoni??Merge parintele cu un copil de 3 ani pe trotuar si el fuge pe pista de biciclisti el stie ce este asta trotuar piste de biciclisti.Lucrari facute cu dosul de mari specialisti care iau mii de euro pentru proiecte
-
Pe trotuar iti tii copilul de mana handicapatule. Ca nu esti in parc. Poate tasni nu doar pe pista de bicicleta, poate direct in fata masinii.
-
Hai nu mai umbla cu povestea cu drobul de sare.
Dar acolo unde troptuarul este langa strada, ce facem? Ca iti fuge copilul pe strada si il calca masina. Ahhhh, acolo belesc ochii si tin copilul de mana sau ii spun ca nu e voie. Dar pentru pista de biciclete ma imcientez, ca vezi doamne imi moare copuilul calxcat de biciclisti!
Ce vrei? Sa iti faca gard despartitor?
In toata lumea este trotuarul si pista de biciclisti de multe ori unul langa altul. Asa ca uita-te la copil cand mergi cu el pe trotuar si nu te uita pe tilifon sa vezi ce a facut Ioneasca sau ce tzoala noua are Popeasca la shoul de la tembelizor.
Daca s-ar respecta sensul de mers si la biciclisti nu ar fi nicio problema. Dar la noi biciclistii sunt ca taximetristii in bucuresti.. ULTIMA SPETA!.
-
Legal, poti merge cu bicicleta pe pista indiferent de sens. Daca merg cu bicicleta la blocul al 3-lea sa zicem si cand vreau sa ma intorc dupa mintea ta ar trebui sa o iau la dreapta desi eu vreau la stanga? Sunt sigur ca nici macar nu sti ca biciclistii au prioritate daca merg pe pista de biciclete care se intersecteaza cu un drum. Si nu trebuie sa se dea jos de pe bicicleta daca pista este trasata langa zebra.
-
Da?! Transmite-le te rog si celor din militie si soferilor si amicului meu care a fost lovit de masina si a ramas cu corpul invinetit si bicicleta distrusa si clasica “buza umflata” romaneasca dupa ce militia a spus ca nu exista legi sau reguli pentru asta…sper ca s-a schimbat de atunci, au trecut cativa ani.
-
confunzi pista de biciclete cu traversarea pentru biciclisti. Pe traversare, biciclistii NU au prioritate, doar pot sa treaca fara a se da jos din sa. Cauta diferenta intre cele doua(pista de biciclete/traversare pentru biciclisti)in codul rutier.
-
ion, esti idiot, pacat ca politia romana e de rahat si nu ia permise. mori in chinuri, te rog.
-
-
Aia o crezi tu! In romania si sensurile de mers trebuie respectate de biciclisti. Ca voi faceti ce vreti e vina politiei ca nu va arde greu la buzunar.
Apoi mai citeste codul rutier si concluziile politiei la accidentele cu biciclistii: nu ai prioritate decat cand masina vireaza dreapta, adica a mers in paralel cu tine. Daca pista intersecteaza drumul la 90 de grade NU AI PRIORITATE cu bicicleta! Si oricum trebuie sa te asiguri la trecerea strazii pe bicicleta si daca ai semnul stop pe jos trebuie sa il respecti!-
“Daca pista intersecteaza drumul la 90 de grade NU AI PRIORITATE cu bicicleta!”
Ei vezi, de asta evit eu sa circul pe strazile cu piste de biciclete.
Adica eu circul pe artera cu prioritate dar pentru ca sint biciclist, trebuie sa ma opresc la fiecare intersectie.
Nici daca se gindeau geniile antibicicleta 1000 de ani nu puteau gasi o metoda mai buna de a descuraja mersul pe doua roti.
Scopul e sa se suie omul pe sa la plecare si sa se dea jos de pe ea la destinatie, nu sa dea prioritate la fiecare intersectie si sa mearga pe linga bicicleta jumatate de drum.
Asta e din categoria mars pe trotuar cu trotineta ta ca noi aci sintem oameni serios, soferi, nu ne jucam.
– Un tirist care e exclusiv biciclist in oras
-
Draga afilon, mai mergi totusi cu masina prin oras sa vezi ce vizibilitate ai in oglinzi asupra pistelor de pe trotuar, in special cand spatiul verde e mai lat, pista mai departe de bordura, sau cand sunt masini parcate langa bordura, uneori in parcari facute pana in coltul intersectiei, sau cand apare un biciclist cu viteza de dupa niste pietoni, sau seara/noaptea si biciclistu n-are lumini, ca el vede si asa. Atunci poate ii intelegi si pe aia care nu sunt exclusiv biciclisti in oras, si nu au nici oglinda fara “unghi mort”, nici oglinda cocotata sa vada peste obstacole. Sa nu se dea jos biciclistu, sa-i dam si prioritate, foarte bine, sa se schimbe codul rutier, dar problema e viteza cu care iti apare pe traversare si faptul ca nu se asigura, ba mai are poate si casti in urechi. Daca un pieton alearga cu 20km/h si se arunca pe trecerea de pietoni fara sa se asigure, oamenii normali la cap vor zice ca nu e in regula. Atunci de ce acelasi lucru la biciclisti ar fi in regula? Solutia: piste pe carosabil, se da jos biciclistul doar la destinatie, nu mai are nici problema bordurilor. Sau traversari supra-inaltate si ceva limitator de viteza la biciclisti(desi nu e ok cu piste pe trotuar daca ne uitam cati copii au fost grav accidentati. poate daca si acolo separam traseul de bicla de cel de pietoni cu ceva suprainaltat, nu cu o dunga de vopsea)
-
-
Iar voi “șoferii”… Iar voi? Ce ziceam, știți să dați din gură ca să respecte alții codul rutier și voi nu le respectați. Vai de zilele mele ce oameni.
-
poti enumera ce reguli chiar respecta biciclistii? sa ma uit si eu sa vad, poate nu sunt atent la ce trebuie. In afara sa i vad ca pedaleaza care cum si pe unde vrea, nu lrea recunosc in trafic reguliler respectate de ei.Deci? cu liniutza, te rog. Apoi zi-mi top 3 cauze ale accidentelor rutiere grave, din raportul politiei, apoi si in cat la suta din accidentele in care sunt implicati, sunt vinovati biciclistii. Multumesc. Fara ura.
-
-
-
Biciclistii nu tin cont de directia de mers pe pista, sagetile alea desenate sunt degeaba, bani consumati aiurea.
-
La fel ca si unii soferi, nu tin cont de semafor, trebuie sa ii punem pe toti in aceeasi oala?
Probabil nu mergi nici la buda far de masina. Dar asta e alta problema.
Principala problema e biciclisti vs soferi. Daca un biciclist merge aiurea, toti sunt la fel, dar daca un sofer merge aiurea, e doar acela.
Toată modernizarea asta a fost degeaba. Nu a rezolvat nimic. O jumatate de cartier are acces la bulevard, aceeasi jumatate care oricum are mai multe cai de acces. Astia mai amarati, de stam intre bulevard si spital, urmeaza sa ne descurcam cum putem, in masura in care avem sens unic spre bulevard. Singura solutie va fi sa iesim in bulevard, apoi la dreapta pe la complexul Uranus si apoi pe la Carrefour, pe unde ies si cei din Girocului.
Ce a rezolvat pseudo-modernizarea asta? Ne-a adus asfalt cat cuprinde, s-a terminat cu umbra iar cardurile de masini vor fi la fel de lungi, de vreme ce de la Rebreanu spre Heaven se iese tot pe o banda.
Una peste alta, s-a materializat geniala idee a narcisistului și cam atat
Da, buna idee a lui Fritz sa mai faca un semafor, fix asta mai trebuia. Solutia e sa se faca pe Sirius 2 sensuri ca acum sunt destule locuri de parcare in zona si nu mai e necesar sa fie parcate masinile pe portiunea respectiva de 150m. Atunci se poate iesi pe Rebreanu spre spital. Altfel nu au fluidizat traficul cine stie ce.
-
Realizezi ca acest proiect a fost facut 100% de Robu si ca a fost facut de mantuiala de la inceput. Proiectul a fost blocat doua luni pt ca cica nu au stiut ca pe sub strada trce magistrala colterm.
-
Ce treaba are magistrala colterm cu semaforul? Si care e problema ca e proiectul lui Robu? Ideea e daca se aduc modificari sa se imbunatateasca ceva nu sa se strice. Toata lucrarea a avut ca scop sa se fluidizeze traficul si vine acum desteptul de la primarie sa strice asta. De-a dreptul ridicol, ca in filmele cu prosti.
-
Oare nu e nimeni in Primarie, la vreo Directie, sa verifice proiectele si apoi sa mearga in teren sa vada realitatea? Pe Grigore Alexandrescu (Totontal_Aradului), in mijlocul pistei de biciclete e un stalp uitat de Enel (nu la-u mai dat jos), in trotuar rasar aerisirile de la gaz, parca-s copacei galbeni, zero locuri de parcare, zero semafoare, zero treceri de pietoni… merita sa mergeti pt un reportaj, e de cascadorii rasului sau de stand up comedy..!
-
E santier in lucru, o sa fie mutate.
-
Free daca vrei loc de parcare iti cumperi casa sau apartament in bloc la care dezvoltatorul alocă si parcare privata! Zero locuri de parcare!? Foarte bine, doar in Romania un bulevard cu 4 sau 6 benzi are ocupate benzile unu cu masinile oltenilor care au cumparat apartamente in noile blocuri pentru care dezvoltatorul nu a prevazut minim un loc parcare/apartament
-
Bine punctat.
-
Dle Fritz, cu jumătate de ora înainte de vizita, habar nu aveați despre detaliile acestui proiect. Acum când e gata, proiectul altuia, pt ca nu este al Dvs, acum la final e ușor sa comentați despre ce e bine și ce nu. Poate dacă vi-ati fi deplasat părțile dorsale pe șantier, ati fi știut și ati fi văzut mai multe. Dar dacă toata ziua DOAR DELEGAȚI către alții, asta e rezultatul. SPER SA VA VEDEM CÂT MAI RAPID PLECAT DIN PRIMĂRIE, pt ca sunteți o rusine de primar !!!
Dar despre FINALIZAREA ÎNTREGULUI PROIECT, adică despre finalizarea sensului giratoriu, NU SPUNETI NIMIC Dl Sprits ? A, desigur, habar nu aveți, trebuie sa va întrebați consilierii !!! Sunteți complet depășit de ceea ce are de făcut un primar adevărat ! Delegați și fugiți de responsabilități ! Atât ! Apropo, Dvs proiecte aveți, ca n-am auzit de 9 luni NIMIC ! Doar bârfe, angajări in Priamarie si delegări de responsabilitate ! Atât !
Precum in filmele cu IDIOTI,ce sa mai comentezi,poate face Frizulica o ancheta!
Primarul Timisoarei a aflat cu câteva ore înainte de inaugurarea unui proiect că acesta e greșit?
Parcă e dintr-un banc cu Bulă! De când e primar nu s-a putut informa de loc despre situație pentru că a fost foarte ocupat. Cu ce? CE a făcut de când e primar?
De ce să șteargă marcajele de pe pista, pot să le transforme în săgeți care să arate sensul de mers. Oricum trebuie.
Tot acest caz arată pe deplin care e situația la Primăria orașului.
ce prioritati ! altii innoata in gunoaie , cand ploua e mocirla si ei se cearta pe cate linii sa aiba pista de biciclete !\
Ati amendat vre un biciclist ca mere pe contrasens ?
Pista bidirectionala pe fiecare parte a bulevardului Suduui este o gaselnita a tractoristilor Lae & Culita, doi politruci pentru care tehnica si standardele tehnice sunt niste necunoscute. La pasajul Jiul, proiect finantat din bani europeni, bufonul din Bocsig erijat in proiectant/ constructor/diriginte de santier/arhitect etc, a inventat “trotuarul tehnic” cu latimea de 0,5 m, spatiu care astazi nu poate fi folosit de biciclisti si pietoni.
Neaaaaaaparat inca un semafor! Adica se lasa el fritz mai prejos de robu?? Trebuie saptamana si semaforul nou! A fost semaforisoara robuliana, acuma trebuie sa vina semaforisoara fritzoseana.
Cred ca fritz nu întelege ca el NU A CASTIGAT alegerile, ci robu LE-A PIERDUT! Nu a fost vot pro fritz, ci vot anti robu! Si unu din motivele care lau facut pe robu sa piarda mii de voturi au fost SEMAFOARELE si restrictiile aiurea de circulatie! Asa ca fritzule joacate numa de-a liniile continue si de-a semafoarele ca o sa ai aceeasi soarta.
Urgent linii discontinue si fara semafor pe toata lungimea noii strazi ca altfel instant pierzi 1000 de voturi, ca locuieste multa populatie in cartier care va fi afectata si nervoasa pe linia continua!
-
Din contra… Locuiesc in cartier si vreau semafoare pentru pietoni si/sau treceri de pietoni suprainaltate. Nu vreau ca acest bulevard sa se transforme in ceva de genul Calea Buziasului sau Calea Torontalului. Pietonii si spatiile verzi trebuie sa aiba prioritate, apoi biciclistii. Masinile de tranzit ar trebui redirectionate catre artere care ocolesc cartierul si nu catre Bulevardul Sudului care il taie pe jumatate.
Tinand cont de faptul ca in zona se afla scoala cu cei mai multi elevi din Romania si mai multe centre comerciale toate trecerile de pietoni ar trebui suprainaltate precum cele din Dumbravita. Sau daca nu, semaforizate.
Oricum, tot proiectul e o mizerie. S-a taiat o bucata buna din parcul de pe sudului, toti copacii dintre trotuar si bulevard si aproape toti copacii dintre trotuar si blocuri. Trotuarul trece acum pe la geamurile celor de parter si pe sub balcoanele celor de la etaje. Multe din blocuri nici nu sunt renovate, sunt placate cu caramizi ornamentale care pica.
Citez: “La intersecția Sudului cu Rebreanu ar putea fi amplasat un semafor, decizia urmând să fie luată în Comisia de circulație.”
Acolo există deja semafoare. Nici un comentator din cei 52 nu a observat greseala?
Cred că de fapt nici nu citesc articolele, doar comentează.
-
Dupa ce scrie de vreo 3 ori Sirius, inclusiv in subtitlu, cei care au citit, au inteles ca despre aia e vorba. Cei care n-au citit… nu au observat eroarea. Tu nu esti din zona aia, si stii doar strazile principale, este? Atata incrancenare, nemaipomenit 😛