Asocierea Webuild SPA (fostă Astaldi)-Participazioni Italia SPA-Salcef SPA, toate din Italia, a demarat, luni, forarea celor 24 de piloni ce vor susține noile construcții. Este vorba despre clădirea de călători auxiliară, pasarela centrală precum și parcarea supraterană pe trei nivele din vecinătatea noii clădiri de călători. Aceste lucrări fac parte din proiectul de modernizare feroviară de pe Lotul 3 Timișoara Est – Ronaț, pe un tronson 13,9 kilometri.
„Datorită faptului că linia ferată străbate diametral orașul, era necesar să se dezvolte un proiect care să faciliteze accesul publicului călător din nordul orașului la transportul feroviar, printr-un portal nou”, au transmis, marți, reprezentanții CFR Infrastructură Timișoara.
Astfel, s-a proiectat construirea clădirii de călători 2, care va funcţiona complementar cu clădirea de călători existentă şi va fi amenajată pe două niveluri (parter+etaj).
video: Facebook/CFR Infrastructură Timișoara
Ea va deservi publicul călător din partea de nord-vest a Timișoarei și va face legătura cu actuala clădire de călători printr-o pasarelă centrală având următoarea structură:
- Corpul 1 (acces pasarelă) – va fi situat în holul central al clădirii de călători existente, iar accesul la acesta, se va face prin intermediul scărilor fixe, scărilor rulante şi unui lift;
- Corpul 2 (distribuţie peroane) – va fi situat deasupra celor 4 peroane intermediare dintre liniile 1-8, accesul la fiecare peron realizându-se prin intermediul scărilor fixe, scărilor rulante şi lifturilor;
- Corpul 3 (zonă de tranzit, aşteptare şi mic comerţ) – va fi situat deasupra liniilor 1T – 6T şi va face legătura cu clădirea de călători 2;
- Corpul 4 (distribuţie spre strada Nera) – va traversa clădirea de călători 2 fiind reprezentat de o pasarelă închisă, cu acces din clădirea de călători 2, cu rol de distribuție a publicului către strada Nera şi către parcarea supraterană.
Principalele lucrări care se vor executa în cadrul proiectului sunt: reabilitarea a 13,86 km de cale ferată; modernizarea/reabilitarea a trei stații de cale ferată și două halte de călători; realizarea a 11 clădiri noi; patru pasarele noi pentru pietoni; realizarea a patru poduri de cale ferată, trei pasaje și șase podețe și a 8.890 metri liniari de panouri fonoabsorbante.
Pe aceeași temă:
VIDEO. Ritm intens al lucrărilor pe șantierul căii ferate care traversează Timișoara
Trimite articolul
XVa dati seama cum le vor flutura fustele la babele din ronat cand trece trenu cu 160 la ora pe acolo?
n-am citit.
n-are rost.
Asa ca bagati aici hate, de aia scriu
-
nu are rost sa iti scriem…nu merita sincer…
-
ok
fain video.
grea , dar si minunata meseria aceea de constructor, sa vezi ca ramane ceva dupa tine.
Adica vreti sa credem ca vor trece trenuri cu 160 km/h pe la bariera de pe Baader si prin Gara de Nord? Ha, ha, ha. Trebuie sa fi … (bip) ca sa crezi asa ceva.