Ora Pământului este un eveniment care a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, în 2007. Nu a trecut mult până când aproape 400 de orașe din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment. În câțiva ani, Earth Hour (Ora Pământului) a devenit cel mai mare eveniment de mediu din istorie.
În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009. Evenimentul are loc anual, în ultima sâmbătă din luna martie, în intervalul 20.30 – 21.30. Mesajul este același pretutindeni: trebuie să fim recunoscători față de natură și să atragem atenția asupra efectelor tot mai dăunătoare ale schimbărilor climatice.
În Piața Unirii din Timișoara, prin Programul National Cantus, zeci de copii au participat la un manifest muzical prin care și-au exprimat aprecierea și recunoștința pentru natură. Au fost nu numai momente muzicale și de dans, ci și o expoziție de pictură pe care au pregătit-o copiii de la Palatul Copiilor.
foto: Tion
La nivelul județului Timiș, corurile reunite din Cantus Mundi au cântat pentru cei prezenți la eveniment.
Pe aceeași temă:
Ora Pământului, sărbătorită de oamenii din întreaga lume în ultima sâmbătă a lunii martie
Trimite articolul
Xo maimutareala, nimic altceva. se vede categoria publicului general, fetite disperate dupa atentie (presiune) sociala, adica likeuri. sa arate pe internet ca au “participat”.
la fel pentru tineri parinti sa aibe motiv sa-si care copiii acolo si sa arate lumii ca au copii si probabil sa incaseze cateva likeuri.
macar s-au stins luminile in piata timp de o ora? nu vad nimic despre asta in articol, pentru ca totusi despre asta este vorba la aceasta “sarbatoare”. pe cand devine sarbatoare oficiala nationala si se da liber la servici?
internetul asta ne tampeste bine de tot.
-
Pe tine te-a tâmpit rău de tot…