Conform lui Simonis, peste 15.000 de scaune au fost distribuite în aproximativ 80 de localități din tot județul Timiș, precum și alte obiecte de pe Stadionul „Dan Păltinișanu”. Cereri, care au fost onorate, au venit și din județul Caraș-Severin.
Doi stâlpi de nocturnă vor ajunge în Lugoj, alți doi în comuna Șag și tot ce a fost util pe stadion a fost distribuit.
„Ne dorim ca spiritul acestui stadion să se regăsească, măcar prin scaune, în fiecare localitate sau în cât mai multe localități din județul Timiș, unde, de săptămâna viitoare, dacă veți merge, veți vedea că aproape fiecare localitate are câteva scaune de la 100 la 1.000, în funcție de solicitări.
Lucrările avansează, urmează să fie spartă partea de betoane și după aceea să se înceapă să se concaseze și să se ducă pământul, o cantitate importantă, 250.000 de metri cubi; poate fi și acesta reutilizat.
În paralel, Compania Națională pentru Investiții e în faza finală de selectare a ofertelor financiare. Ne așteptăm ca în câteva zile să fie desemnat câștigătorul. În câteva zile vom afla câștigătorul pentru construirea noii arene de la Timișoara, în funcție de eventuale contestații care pot exista sau nu. Se poate semna contractul în câteva zile sau se poate semna contractul în două, trei luni, în funcție de parcurgerea etapelor de contestații, dacă acestea vor exista. Sperăm să nu existe contestații, iar dacă nu vor exista, în paralel cu demolarea vom face proiectarea. Acesta a fost planul inițial”, a declarat, miercuri, Alfred Simonis, președintele CJT.
El a fost de părere că stadionul va fi demolat de firma din Cluj care a câștigat licitația în șase luni în loc de opt, perioada prevăzută în contract.
Simonis a mai precizat că nu e sigur ce se va întâmpla cu piatra concasată, care ar putea ajunge pe șantiere.
„Avem mai multe variante să ducem pământul de aici undeva în zona de vest a municipiului Timișoara, unde se va construi Centura de Vest, unde va fi nevoie de milioane de metri cubi de pământ; să încercăm să identificăm în zona periurbană un teren astfel încât să construim un deal în jurul Timișoarei, că tot n-avem aici numai câmpie, ori să încercăm să întrebăm localitățile din jur în măsura în care au nevoie pentru a umple anumite gropi. Nu e foarte clar ce vom face, zilele viitoare ne vom decide”, a mai afirmat Simonis.
Lucrările privind demolarea stadionului costă 12 milioane de lei și vor fi acoperite din bugetul administrației județene.
Imaginile video ne-au fost transmise de către un cititor Tion, căruia îi mulțumim pe această cale. Dacă și tu ai surprins imagini care pot deveni o știre, le poți trimite pe pagina noastră de Facebook, pe adresa de e-mail redactie@tion.ro sau pe WhatsApp, la numărul de telefon 0720.400.411.
Vă reamintim că, la începutul lunii septembrie 2024, a fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive.
Conform normelor stabilite de Federația Română de Fotbal, noua arenă Dan Păltinișanu va fi de categoria I și va avea o capacitate de 32.150 de locuri, suprafața construită fiind de 28.800 metri pătrați.
Asocierea SC Lucian Simion Arhitectură SRL – SC Construcții Erbașu SA a întocmit studiul de fezabilitate pentru noul stadion.
Durata estimativă pentru execuția lucrărilor la noul stadion este de 26 de luni. Valoarea totală a investiției se ridică la 678 milioane de lei, deci aproximativ 136 de milioane de euro cu tot cu TVA.
Cei mai mulți bani provin de la bugetul național, în vreme ce Consiliul Județean Timiș va contribui cu 22,4 milioane de lei.
foto: cititor Tion/CJT
Trimite articolul
XVa rog sa dati un search cu google lens la poza cu simonis si pantofii lui, sa vedeti ce pret au , va zic eu la discount sunt 1830$
ca si ciolacu probabil ia primit cadou si nu stie cat costa :)).Politicieni astia umbla in haine de jmii de dolari si noi abia traim de pe o zi pe alta.
-
Am încercat faza cu Google lens și mi-a dat diverse modele cu prețuri de la 300 lei la 300 euro. Se pare că google lens al tău e mai bun ca al meu.
Forzza Poli!
Exprimare a la Gâgă: ” că tot n-avem aici numai câmpie” !!!
Nu au avut timp sa se gândească și sa includă în proiect ce vor face cu pământul rezultat din demolare, acum când a început demolarea: stați asa sa ne gândim ce facem cu pământul!
Pai la momentul in care a demarat demolarea trebuia sa se știe exact ce se face si unde ajunge tot ce pleacă din fostul stadion.
Nu stie nimuricul judetean d-astea!