Horticultura, una dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, care se ocupă preponderent de îngrijirea spațiilor verzi din zona centrală a orașului, le-a prezentat angajaților și membrilor Consiliului de Administrație (CA) raportul de activitate pentru primele șase luni ale anului 2023.
Astfel, potrivit reprezentanților Horticultura, societatea s-a axat în prima jumătate a anului 2023 pe solicitările și comenzile venite din partea Primăriei Timișoara. Angajații Horticultura au plantat 4.132 de arbori, arbuști și conifere, s-au ocupat de covoarele florale din zona centrală și de întreținerea spațiilor verzi avute în grijă.
Vă reamintim, în iulie, Horticultura a terminat noile covoare florale din zona centrală a Timișoarei. Pe spațiile verzi din Piața Victoriei, dar și în jardinierele din oraș, au apărut nu mai puțin de 260.000 de flori noi, în modele inspirate din tradiția românească.
„Printre activitățile suplimentare față de contractul cu Primăria Timișoara se numără proiectele și lucrările de amenajare a spațiului verde către terți și comercializarea de material dendrologic și floricol. În primele șase luni ale anului Horticultura a derulat o lucrare de amenajare a spațiului verde în localitatea Ghiroda, pe strada Dunării, unde s-au plantat 450 de salcâmi. De asemenea societatea are în derulare un proiect de amenajare a zonei verzi de la Bastionul Theresia și este partener în proiectul în derulare Pepiniera Verde din Piața Victoriei”, mai spun cei de la Horticultura.
Venituri mai mari comparativ cu anul trecut
Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, florăriile Horticultura au înregistrat o creștere a vânzărilor cu 10% mai mare.
Și veniturile totale au crescut cu cca. 10% – de la 6,95 milioane de lei în perioada ianuarie – iunie 2022 la 7,68 milioane de lei în primele șase luni ale anului 2023.
Au crescut și cheltuielile, cu 7%, de la 7 milioane de lei, la 7,51 milioane de lei în ianuarie – iunie 2023. Așa a rezultat un profit în valoare de 163.000 lei pentru prima jumătate a acestui an.
„În iunie s-a finalizat montarea de echipamente GPS pe 20 de mașini ale societății. Au fost achiziționate unelte noi în valoare de 50.000 lei, respectiv motocoase, rotative, suflante; 3 mașini prin programul Rabla, în valoare totală de 260.000 lei; o nacelă PRB în valoare de 390.000 lei; o freză pentru tăiat rădăcini în valoare de 25.000 lei și o cositoare mecanică în valoare de 40.000 de lei”, au adăugat reprezentanții Horticultura.
foto: Horticultura SA
Pentru viitor, Horticultura are în plan modernizarea spațiilor existente și deschiderea unei noi pepiniere pe un spațiu de 4 hectare.
Vă reamintim, spațiile verzi din Timișoara sunt împărțite de ani buni în patru zone: cea centrală și alte trei în restul orașului. Din toamna anului 2019, de lucrările din zona centrală se ocupă exclusiv Horticultura S.A., firmă al cărei unic acționar este Consiliul Local.
Asocierea Rogera Prest Com SRL – Rogera SRL se ocupă de zonele I și III, iar asocierea Barierra System SRL – Green City Andliv SRL, de zona II.
Trimite articolul
Xpoate acum o sa tunda boschetii de pe pistele de bicicleta
-
Fa sesizare la primarie.