Viceprimarul liberal Cosmin Tabără anunță că sunt gata expertiza tehnică și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) la stadionul de rugby „Gheroghe Rășcanu” din Ronaț. Acesta este doar un pas până să și vedem ceva concret pe strada Pictor Theodor Aman.
„Este gata și expertiza tehnică și DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) pentru arena de rugby de pe strada Pictor Theodor Aman. Așa că mai avem de așteptat, dar semnele sunt excelente. Fiindcă nu există altă variantă decât munca, muncă și pragmatism pentru a recupera timpul pierdut atâția ani. (…) Am ales să mă implic și aici, iar în acest scop, în urma cu mai bine de un an de zile, am demarat un proiect amplu pentru refacerea bazei. Acest DALI, avizat condiționat de către Comisia CTE, va fi aprobat și în Consiliul Local”, a scris Tabără pe Facebook.
Contractul pentru cele două documentații fusese atribuit în decembrie 2022 și, teoretic, impunea un termen de 60 de zile. Deși munca propriu-zisă a fost finalizată în perioada prevăzută, au fost, însă, probleme cu obținerea avizelor, a explicat pentru Tion viceprimarul. În prezent, încă se poartă discuții cu CFR în legătură cu pasajul care va trece prin zonă, dar se lucrează și la obținerea celui de la ISU.
Detalii despre proiect
Tabără a mai explicat că proiectul „se adresează sportului de masă și performanței, deopotrivă”. Astfel, baza prevede construcția unei tribune cu o capacitate de 1.800 de locuri, cu vestiare, camere tehnice, centru de recuperare, spații destinate arbitrilor, parcare pentru autocare, un teren acoperit cu iarbă, nocturnă și un teren de antrenament. De asemenea, destinat exclusiv copiilor, va exista un teren de 60×40 de metri, pe gazon sintetic, care primăvara și toamna va fi acoperit cu balon.
„Sunt convins că și cei mici, și juniorii trebuie să aibă vestiare separate de cele ale seniorilor, astfel că baza va avea și un corp de clădire cu vestiare, grupuri sanitare, centru de recuperare, dar și o sala de fitness unde și părinții vor avea acces. În plus, o cafenea pentru socializare, de unde părinții să își poată urmări copiii la antrenament.
Știu, pentru mulți par toate acestea par povești și parcă îmi vine să înțeleg lipsa de încredere față de asemenea perspective ale rugbyului timișorean. Înțeleg și că, în ultimii 34 de ani, au fost multe promisiuni, dar, de data aceasta, vă asigur că exact așa se va face. La fel cum se va face și cu stadionul «Eroii Timisoarei»- Lego sau baza Mircea cel Bătrân a cărui construcție va începe și ea”, a mai scris Tabără.
Tabără a mai explicat pentru Tion că „dacă aș decide eu, (stadion de rugby – n.r.) ar fi printre priorități” și că „dacă ar fi existat voință de acum doi – trei ani, eram altundeva acum”. Tocmai de aceea, dorește să atragă susținere publică pentru acest proiect. Pe de altă parte, din cauza numărului mare de proiecte de infrastructură sportivă și costurilor ridicate prevăzute pentru cel de rugby, acesta nu crede că pe bugetul local din 2024 vor fi prevăzuți bani și pentru celelalte etape necesare modernizării bazei sportive din Ronaț. Totuși, se poartă discuții cu Compania Națională de Investiții pentru preluarea proiectului. În cel mai rău caz, viceprimarul este încrezător că următorii pași în vederea realizării proiectului ar putea fi făcuți etapizat, începând din 2025.
În orice caz, baza sportivă ar urma să arate astfel:
Pe aceeași temă:
Modernizarea stadionului de rugby din Ronaț, râvnită de patru firme
Trimite articolul
XNu va mai crede nimeni
Poate, daca ne ajuta dumnezeu sa scapam de cancerul numit Slitz si de haita lui. Altfel se vor realiza doar studii si proiecte. Poate si niste marsuri lgbt facute pe benzi dedicate.