Reprezentanţii Spitalului de Copii speră să poate accesa aproximativ două milioane de euro, din fonduri europene, după ce Consiliul Local Timisoara i-a alocat o sumă de 600 de mii de lei, necesară pentru a cere împrumutul. Dacă va obţine banii de la Uniunea Europeană, spitalul va intra în şantier.
Astfel, va fi renovat Ambulatoriul de specialitate, clădire înaltă de două etaje, care are risc seismic ridicat şi care face parte din patrimoniul naţional, deci trebuie conservată. Singurele intervenţii care au fost făcute, din anii ’50 şi până astăzi, au fost zugrăveli şi recompartimentări. Conducerea spitalului din Timisoara speră ca în maximum doi ani clădirea să fie reabilitată, având în vedere faptul că proiectul va fi depus la Uniunea Europeană peste aproximativ jumătate de an. Managerul unităţii sanitare, Eugen Boia, speră să obţină până la două milioane de euro din fonduri europene.
Spitalul va avea un nou corp de clădire
Pe lângă intenţiile de renovare a Ambulatoriului de specialitate, conducerea Spitalului de Copii din Timisoara mai doreşte şi finalizarea unui nou corp de clădire, a cărui construcţie a început la mijlocul anilor ’90.
Autorităţile locale au alocat instituţiei sanitare suma de 460.000 de lei, din bugetul pe acest an, pentru extinderea corpului B al Spitalului de Copii. Clădirea ar urma să aibă patru etaje şi să adăpostească secţiile de Pneumoftiziologie, Chirurgie şi Prematuri, precum şi laboratorul şi farmacia. Construcţia la acest imobil a început în anul 1995, iar cu aproape patru ani în urmă a fost inaugurat primul nivel, unde sunt găzduite mamele copiilor internaţi.
Potrivit managerului unităţii sanitare, cu banii obţinuţi de la bugetul local se vor face proiectul şi studiul de fezabilitate, iar în 2012 clădirea va fi dată în folosinţă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!