Reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din Timiş s-au întâlnit, vineri, la Prefectura Timiş, unde au pus la punct un plan de măsuri de prevenire a evenimentelor nedorite în timpul sărbătorilor pascale.
„Direcția Sanitar Veterinară a procedat deja la instruirea personalului în cadrul acestei acțiuni. (…) Am anunțat deja primăriile din județ și societățile, cum ar fi Pieţe S.A., cu privire la regulamentul după care se pot autoriza centrele pentru sacrificarea mieilor și, în baza cererilor depuse, am derulat procedura necesară pentru autorizarea temporară pentru aceste centre. În această perioadă vor fi intensificate controalele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, asupra modului în care sunt produse, depozitate și comercializate alimentele”, a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş, Adrian Popa.
La rândul său, prefectul Eugen Dogariu a explicat că acest plan are ca scop limitarea unor fenomene nedorite.
„La fel ca în fiecare an încercăm să limităm cât mai mult apariția unor fenomene pe care nu ni le dorim și, de aceea, împreună cu toate instituțiile publice care au sarcini, realizăm un program și un plan comun de acțiune atât pe linia sănătății publice și sanitar-veterinare, cât și pe linia liniștii publice și a siguranței cetățeanului. În planul de măsuri există atribuții atât pentru Inspectoratul de Poliție și pentru Inspectoratul județean de Jandarmi, cât și pentru Direcția Sanitar-Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Protecția Consumatorului, dar și pentru Inspectoratul Județean de Urgență în ceea ce privește posibilele incendii care pot să apară în jurul bisericilor. Faptul că în ultima perioadă nu am avut incidente nedorite, incendii sau toxiinfecții alimentare, demonstrează că aceste acțiuni își au totuși finalitatea spre binele cetățeanului”, a spus Dogariu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!