Potrivit primarului Nicolae Robu, alte două vaporașe vor ajunge la Timișoara în această săptămână, iar ultima ambarcațiune ar trebui să ajungă până în 30 iunie.
Până să pornească în cele din urmă transportul în comun pe Bega, timișorenii se vor putea plimba în continuare cu vaporașele, care se află în teste funcționale pe canal.
„Vaporettele sunt aproape gata, încă două ne vin săptămâna aceasta și ultimul o să vină în jurul datei de 25 iunie. Termenul este 30 iunie și pentru vaporette. Drept urmare, iată, chiar dacă am avut emoții mari, știți bine că nu a venit nimeni la licitație și nu era chiar simplu să rezolvăm o asemenea problemă, de achiziție de vaporașe, până la urmă am reușit. Firma din Galați se dovedește a fi o firmă serioasă și ne livrează conform angajamentelor luate aceste vaporașe”, a explicat Robu.
Reprezentanții RATT se ocupă în continuare de angajarea marinarilor, pentru ca totul să fie pus la punct atunci când vor porni vaporașele în curse zilnice. Edilul-șef nu știe cu exactitate când se va întâmpla asta.
„Nu știu exact de când pot intra vaporașele în sistemul de transport în comun, în momentul în care se dă verde, că trebuie tot felul de avize. Ele circulă și vor circula în continuare, pentru că trebuie testate și sub sarcină. Și dacă primele au fost testate deja în destul de multe curse, vin la rând următoarele, care vor avea același regim o perioadă de timp. Dar când se dă undă verde, vor intra în sistemul de transport în comun, un număr dintre ele, cele care parcurg și etapa de testare în exploatare cum ar veni. Ele sunt testate înainte cu saci de nisip, în fine, sunt niște reguli ale domeniului, nu mă pricep. Mai trebuie făcute niște lucruri pentru a intra în sistemul de transport în comun, dar ele sunt apte să navigheze. Au toate aprobările, noi nu le punem să navigheze dacă nu au acest drept. Au tot ce trebuie. Toate lucrurile se vor face la momentul potrivit”, a conchis Nicolae Robu.
Cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara sunt construite de firma Spat Yard din Galați. O ambarcațiune costă peste 250.000 de euro, cu tot cu TVA. Contractul cu firma gălățeană expiră în 30 iunie.
Articole pe aceeași temă:
Liber la plimbari cu vaporasele pe Bega! Deocamdata, doar in probe functionale
Citiți principiile noastre de moderare aici!