Piața Victoriei din Timișoara este plină de mărțișoare, de la Operă la Catedrala Mitropolitană treci printr-un adevărat tunel al celor care vând acest simbol al primăverii. Și ai de unde alege. Sunt de la mărțișoare handmade până la cele cu pietre Swarovsky, ori cele… comestibile. Cele mai vânate sunt, și anul acesta, mărțișoarele handmade. Pe cele mai ieftine din acest gen le poți lua cu 3 lei, pălăriuțe tricotate, mici flori pictate, ori vreun panda rătăcit în două culori poți găsi desenat în miniatură, alături de un fir în alb și roșu. Găsești mărțișoare handmade și pe la 5 lei, făcute de tineri artiști, dar și la 7 lei (tablouri mici, care „capturează” în ele diferite flori ori simboluri ale primăverii).
La 5 lei sunt mărțișoare… comestibile, un fel de acadele cu șnuruleț. La 3 lei, o achiziție bună, ar fi păpuși din ață cu alb și roșu, care chiar se pot purta și dau bine odată cu venirea primăverii. La 8 lei găsești o adevărată ie pictată, care se poată anina în piept. Sunt de toate pentru toți. Prețurile la broșele din argint cu pietre Swarovsky încep de pe la 15 lei și se duc până după 30.
Cei mai ingenioși rămân tinerii artiști, din mâinile cărora ies adevărate minuni, de la felicitări, miniaturi, la mărțișoare pictate și tot ce te poți gândi, un loc unde kitsch-ul care însoțește de obicei mărțișorul la un leu sau doi nu are ce căuta. Găsiți și mărțișoare la 5 lei cu tot felul de animăluțe, de la broaște țestoase la elefanți, dar dacă luați mai multe, spre exemplu 10, prețul scade și se poate ajunge la 40 de lei – 10 bucăți. Alții, spre exemplu, fac reducere 15 la sută dacă cumpărați de la 15 mărțișoare în sus. Găsiți și mărțișoare lucrate manual, din semnințe, cu un leu. Sunt și mărțișoare croșetate la 5 lei, cercei din acuarelă și multe altele.
Simbolurile primăverii se găsesc în Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, pe platoul Ceasului Floral – Bd. Proclamaţia de la Timişoara, pe str. Mărăşeşti, pe platoul din Parcul Copiilor – Bd. Revoluţiei 1989, pe platoul din piaţa A. Mocioni, pe Bd. Regele Carol I – de la str. I. Văcărescu până la Gen. I. Dragalina, în Piaţa Nicolae Bălcescu – Str. C. Porumbescu, pe platoul din Dâmboviţa, în Calea Şagului – Str. Ana Ipătescu, în Calea Şagului – Bd. Liviu Rebreanu – două amplasamente, în Piaţa Soarelui, pe platoul de pe Calea Buziaşului, în zona Spitalului Judeţean, pe str. Daliei – între străzile Al. Vaida Voievod și Lascăr Catargiu, în zona Modern, în Piaţa Traian, pe Calea Sever Bocu – Sf. Apostoli Petru şi Pavel, pe Calea Aradului – str. Liege, pe platoul din Calea Torontalului, pe platoul de pe str. Circumvalaţiunii, pe str. Circumvalaţiunii – str. Gheorghe Lazăr, în zona Pieţei Dacia, pe str. Gen. I. Dragalina – B-dul Gării, dar și pe str. F.C. Ripensia – două amplasamente.
Veți găsi mărțișoare în Timișoara, în aceste locuri, până în seara zilei de 1 martie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!