Evenimentul, de anvergură internaţională, își propune să reunească la Timișoara aproximativ 3.500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Acestora li se vor alătura alți 1.500-2.000 de tineri din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și din celelalte eparhii ale Mitropoliei Banatului.
Întâlnirea, aflată la cea de a șaptea ediție, vine după alte întâlniri internaționale ale tinerilor ortodocși organizate în Patriarhia Română, respectiv la Baia Mare (2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).
Preotul Ionel Popescu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Timișoarei, se ocupă de Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox și spune că întâlnirea va începe în data de 31 august, când va avea loc deschiderea în Parcul Rozelor, la ora 18 și se va încheia în data de 3 septembrie, după Sfânta Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.
„După estimările noastre vom avea în jur de 4.000 de tineri care vor participa la această întâlnire din țară, din cele 40 de județe ale țării și din comunitățile românești aflate în diasporă. Adică din Republica Moldova sau Basarabia, cum îi spunem noi, din Bucovina, din Serbia, Valea Timocului, Ungaria, dar și din comunitățile românești aflate în Occident, în Canada, Statele Unite, în Australia și apoi din bisericile ortodoxe surori, de pildă Georgia, Siria, Alexandria, Grecia, de bună seamă, Polonia, Cehia și așa mai departe. Pe parcursul întâlnirii au loc mai multe conferințe cu invitați de marcă, atât laici cât și teologi, de pildă președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, profesori universitari de teologie, cercetători, oameni de cultură recunoscuți pe plan național și internațional precum, de pildă, bizantinologul Petre Guran sau doctorul Radu Țincu de la București”, a declarat pentru Tion preotul Ionel Popescu.
Potrivit acestuia, în program va fi inclusă o conferință specială despre traficul de persoane și consumul de droguri, cu invitați de la Ministerul de Interne, specialiști în această problemă.
„Astfel și tinerii de la noi și cei din străinătate să fie familiarizați cu aceste aspecte care constituie, de fapt, flagelul tinerilor de astăzi și ei trebuie avertizați, pregătiți, protejați de aceste aspecte. Vor fi cazați în căminele studențești de la Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică, Universitatea de Medicină și Universitatea Științele Vieții și, de asemenea, vor servi masa la cantina a Politehnicii și la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, cu fonduri de la Mitropolie, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, cu sponsorizări pentru că, într-adevăr, este un efort demn de toată aprecierea. Nu este simplu ca în trei zile și jumătate să asiguri logistica necesară pentru cazarea, masa, îngrijirea atâtor mii de tineri”, a mai spus pentru Tion vicarul eparhial de la Arhiepiscopia Timișoarei.
Conform preotului Ionel Popescu, câteva sute de voluntari sunt pregătiți pentru a fi de ajutor la bunul mers al desfășurării evenimentului.
Mai mult, sâmbătă, 2 septembrie, va exista o procesiune a tinerilor de la Sala Olimpia, pe la Michelangelo, Operă și până la Catedrala Mitropolitană.
Trimite articolul
X4000 de spalati pe creier. Stam bine.
-
Asta nu dovedeste ca tu nu esti spalat pe creier,fiecare isi alege samponul cu care sa fie spalat.
se sarbatoreste bac-ul din religie?
-
Invers.
Ma uit la comentarii si ma minunez de cata diversitate este pe forum. Banuiesc ca ala cu comentariul grosolan la adresa acestei manifestari se ofuscheaza imediat daca spui ceva de LGBT, insa cand vine vorba de religie nu mai este deloc “divers” in gandire si acceptant. Educatie zero la autointitulatul “cracra” … sau poate e una din valorile venite acum in august in tara si atunci nu putem cere prea mult…mare lucru ca reuseste sa scrie.
Dumnezeu este cu noi si impotriva globalistilor. Fratilor, stati in dragostea Lui Dumnezeu si nu va lasati inselati de duhul lumii.
Satana vrea sa va piara prin seruri, razboi, saracie, rautate insa voi mergeti inainte si dati roada buna ca sa mosteniti Imparatia.
Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Doamne ajuta. Dumnezeu vede si ajuta pe cel ce cauta divinitatea. Doar asa se poate razbate in lume.
nu stiu ce si cum cu astia dar pe mine ma intereseaza doar cati se duc la untold, aia e important! alta treaba, aia-s tinerii adevarati! si ma mai intereseaza cati dragoni vad dupa ce se prafuiesc pe-acolo in timp ce asculta “muzica”🤪
-
95K
-
Proști, proști, da’ mulți.
-
Vorba Lapushneanului – si rectific: 115K.
-
-
-
:))) anti d! Bravo!
Cele sfinte au rolul lor, cele lumești, la fel, importante fiind ambele!
Mi ar plăcea sa vad tineri care se stiu distra cu cap dar care, uneori, mai au grija si de sufletul lor.
Pentru o tara asa de credincioasa se fura cam mult.
-
recunoasteti personajul:
“ia uitati ce belsug se intrevede :-)”daca ne mai uitam si la contractele de consultanta cu STATUL ale “purilor”, ne luam cu mainile de cap. dar oamenii culti in cap fac ce stiu ei mai bine, “studii”. pe bani multi pai ce sa si faca, o fabrica de mezeluri sau de soroafe? si multe multe ong-uri… mana intinsa care nu spune o loveste nu primeste pomana!
#🤪