Vineri, înainte de prânz, a început o nouă ediţie a celui mai important salon dedicat vinurilor. Un salon complex, la a cărui reuşită s-au implicat 140 de firme. 23 de producători de vinuri din România, dar şi din Spania sau Italia, au venit să prezinte cele mai bune soiuri de vinuri. Vor fi trei zile în care cunoscătorii acestei băuturi, dar şi cei care doresc să înveţe mai mult despre consumul licorii vor putea să deguste peste 300 de soiuri. Fie vinuri deja prezente pe piaţă, fie vinuri lansate în premieră.
Într-un cadru select, la care au luat parte numeroşi oaspeţi din domeniul vinului, ai mediului politic sau universitar agricol, ediţia 2012 a Vinvest a fost inaugurat prin ciocnirea unei cupe cu vin spumant. Standurile producătorilor de specialitate, de băuturi sau de utilaje destinate industriei din domeniul viti-vinificaţiei îşi aşteaptă vizitatorii. Specialişti sau simpli iubitori de vinuri, aceştia vor avea ocazia să afle calitatea producţiei din ultimii ani realizată de podgoriile româneşti. Albe, roşii, seci, dulci sau demiseci, vinurile vor fi la dispoziţia iubitorilor de vinuri.
Pentru cei interesaţi de modul în care se poate îmbina cu succes băuturile de calitate cu preparatele culinare vor fi organizate numeroase show-uri gastronomice şi concursuri de gătit. Enologii vor prezenta modul în care se degustă vinul de calitate.
„Dacă în urmă cu câţiva ani trebuia să mergi la şapte – opt restaurante ca să găseşti un vin bun, acum poţi merge la orice local şi să găseşti opt nouă vinuri premium. Iar la Salonul Vinvest aveţi prezentate numai vinuri premium, produse de cramele româneşti. Am evoluat foarte mult în această perioadă”, a declarat Adrian Rădulescu, deputat şi preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.
Programul salonului este unul complex, nu se limitează doar la prezentările din standuri. Între orele 12 – 19 membrii Organizaţiei Somelierilor din România vor arăta cum se asociază vinurile prezentate la eveniment cu meniurile preparate de maeştrii bucătari. De asemenea, elevii Colegiului FS Nitti din Timişoara vor organiza un concurs de barmani şi bucătari. Sâmbătă şi duminică sunt programate mai multe show-uri gastronomice şi concursuri de artă culinară. Maeştrii bucătari, cofetari şi patiseri vor concura sub privirile vizitatorilor în competiţia Cupa Banatului în Artă Culinară, acţiune organizată de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism. Sâmbătă, într-un cadru festiv, de la ora 11 va avea loc desemnarea câştigătorilor Concursului Naţional de Băuturi Alcoolice şi Vinuri. Vestea bună e că la această ediţie a competiţiei vinurile prezentate sunt de cea mai bună calitate, fiind acordate 35 de medalii de aur!
Citiți principiile noastre de moderare aici!