În cadrul ceremoniei solemne, care s-a desfășurat joi, 27 februarie 2020, au fost evidențiate meritele rectorului UPT Viorel-Aurel Șerban, atât în plan științific, cât și din punct de vedere al managementului academic și al impulsionării relațiilor de colaborare între Universitatea Politehnica Timișoara pe de o parte, și Universitatea Politehnica din București, de cealaltă parte.
„Pentru întreaga activitate științifică, didactică, managerială și de colaborare cu universitatea noastră, pentru rezultatele remarcabile prin care care s-a concretizat această activitate, Senatul Universității Politehnica din București a hotărât acordarea celui mai înalt titlu academic, DOCTOR HONORIS CAUSA, domnului Profesor Viorel-Aurel Șerban”, se menţionează, printre altele, în motivarea acordării titlului.
În cadrul ceremoniei a fost prezentată cariera didactică și de cercetare a prof.univ.dr.ing Viorel-Aurel Șerban. Rectorul UPT este absolvent al Facultății de Mecanică a Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara (azi Universitatea Politehnica Timișoara), promoția 1978. A obținut titlul de doctor inginer în 1992, iar din 2007 este conducător de doctorat în domeniul Ingineriei materialelor, calitate în care a coordonat 20 de doctoranzi cărora li s-a acordat titlul de doctor în științe inginerești. De-a lungul carierei, profesorul Viorel-Aurel Șerban a abordat mai multe arii de cercetare în domeniul științei și ingineriei materialelor, în special a celor metalice și aliajelor, este autor a peste 250 de lucrări științifice, a nouă invenții, a participat la realizarea a 66 de contracte de cercetare, a fost implicat în organizarea de conferințe și workshop-uri naționale și internaționale.
Viorel-Aurel Șerban a ajuns în funcția de rector al Universității Politehnica Timișoara în 2012, iar în 2020 se pregătește să își finalizeze cel de-al doilea mandat. În acest timp a pus bazele ARUT (Alianța Română a Universităților Tehnice din România), în 2016, împreună cu rectorii celorlalte universități de profil, devenind și primul președinte al acesteia, funcție pe care o deține și în prezent.
Au fost amintite, în cadrul ceremoniei, eforturile depuse și contribuția importantă la dezvoltarea cooperării internaționale, prin semnarea a numeroase acorduri cu universități și institute de cercetare, dar și bogata activitate desfășurată în plan sportiv și cultural.
Trimite articolul
XUn fel de gudurare reciproca.
se bat unii pe altii pe umar. niste nulitati intr-un circlejerk
M-am speriat. Credeam că universitatea din Oxford. După modelul București, nepotul meu a premiat cocoșul, legandu-i un clopoțel de gât și acesta nu se mai oprește din cotcodăcit, iar eu o să-mi decorez soacra deoarece a rărit vizitele pe la noi ! Cred că și nenea asta vrea sa intre in politică !
Extraordinar ! Curand o sa primeasca Premiul Nobil, sau Cernobil, cum ii zice. Am auzit ca ulimea universitara isi rupe caciulile de bucurie si le arunca in pomii cu ciorile, sau papagalii lui Robu ! A propos, unde Necuratul or fi papagalii pe care i-a adus Robu, aia care spunea ca sunt maesti la cantat ?
Marele profesor Doctor Scormonis Cauza n-ar fia ajuns niciodata la aceasta treapta de “recunoastere” universitara daca nu era prieten cu fiul unui profesor universitar numit Trusculescu. El nu indeplinea prima conditie pentru a intra in Invatamanytul Superior. N-avea media multianuala (generala cum i se zicea atunci) peste 8(opt), iar rectorul Anton s-a opus de doua ori. Fiul lui Trusculescu a fost chemat de nas, apoi recompensa ( cadou de nunta, nu-i asa?) a fost inscrierea la doctorat la tata ( la profesorul Trusculescu). Atunci cand unii nici cu media 10 nu s-au putut inscrie la doctorat! Dupa 1990 nimeni n-a tinut cont de regulile “comuniste” ba mai mult avand si doctoratul a trecut direct pe sef de lucrari ( n-a mai fost asistent decat suplinitor, la plata cu ora) . Drept multumire, dupa ce s-a ajuns si-n functii de conducere, prietenia s-a destramat. Asa-ti trebuie Trusculescule junior!
-
DIn surse de partid, innobilarea a fost facuta pentru a intra in politica. Ia ghiciti la cine. La ? Lala ! Ce sfinti sunt la stanga si la dreapta innobilatului ? Doi PSD-isti bine cuplati. Sigur il poate bate pe Robu !
-
Ce vrei sa insinuezi cu “bine cuplati”? Unii din Bucuresti ziceau ca-s pe bune, adica Bramburica este inca vioaie la cei peste 70 de ani ai sai. Altii- cam tot aia- ziceau ca babalaca conduce Politehnica din Bucuresti si ca cel din dreapta “distinsului” este apa de ploaie. Cine a mai auzit ca o Universitate ca cea din Bucuresti, adica cea mai tare Politehnica din tara sa aiba rector un neicanimeni, fara doctorat, fara cariera universitara, fara cariera stiintifica, adica pus acolo politic de taitoarea lui Abramburica. Deci, la stanga si la dreapta hormonisului sunt doi p(i)sdisti de frunte. De ce n-as crede si eu ca i se intinde o “cursa politica” lui Robu ?
-
-
corect spus. Insa nici inainte de 1990 inventica din Politehnica nu era pe val. Acum este o tragedie, doar din patriotism mai este deschis magazinul numit UPT.
Da ce cauta-n poza codobatura de abramburica,”,samanta ” ?
-
Simplu, senatul Politehnicii bucurestene au pus-o sa le fie sefă.
Lume inteligentă pe aici, cunoscătoare a tuturor lucrurilor posibile pe lumea asta.
Inventica romaneasca este la minimum istoric si nu sunt motive de sarbatoare chiar daca apreciez ca mai exista oameni dedicati cercetarii . Multinationalele au programe penibile in Romania pe aceasta directie.
-
Cum ai vrea Sabine sa inventeze vreun roman ceva cand in toate facultatile tehnice ( si nu numai; adica in cele de medicina, farmacie etc) se intra cu ZERO cunostinte de FIZICA si Chimie-Biologie, si cam cu tot atatea cunostinte de Matematica! Daca tu aici esti nul, mai poti inventa ceva in zilele noastre? Credeti ca IT se dezvolta daca nu se inventau semiconductorii si apoi tehnicile de microcipare? Oare de ce rusii nu fac nici acum microcipuri?La iesire din facultate unii sunt mai prosti decat la intrare. Trist, dar adevarat! ma intreb cand vor exploda toate prostiile introduse in invatamat dupa 1990.
-
Sabinelor, aveti dreptate. Romania nici nu mai participat la clasificarea internationala a universitatilor, facuta pe vremea lui Funeriu. 2/3 din anii de dupa revolutie a fost guvernat de PSD cu securistii care a promovat bancomatele de diplome si analfabetismul functional din iubire de neam. Pana si matematica se tine cu proiectorul si nu se tin ore, iar final in loc de examene se predau referate neprezentate. De vina este si familia, care prefera ca don Goe sa faca ceva pe bani. Niste ziaristi vecini cu o scoala generala au ascultat de dupa gard cum vorbeau elevii si le-a fost jena. Un taximetrist a dus o studenta care a uitat telefonul si s-a ingrozit. Educatia in familii de imbecili produce imbecili. Inginerii de la multinationale lucreaza ca niste bagatori de date in calculator. Nici de la firma nu invata nimic, ca nu inteleg nimic si nu se pot concentra mai mult de 5 minute. Bine ca dam premii.
-
A primit ca i s-a dat,nu ca ar fi meritat !
Na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie… Uite-o si pe Abramburica! Sper sa ajunga colega cu Sorina Pintea….