Potrivit primarului Nicolae Robu, oficialii Direcției Edilitare au depus deja la Autoritatea Urbană 11 fișe de proiect, „în vederea prioritizării lor”, pentru a le putea depune apoi ca cereri de finanțare prin Programul Operațional 2014-2020, Axa prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
Reprezentanții instituției de pe C.D. Loga au luat mai întâi proiecte prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană.
„S-au depus de către Direcția Edilitară 11 fișe de proiect la Autoritatea Urbană în vederea prioritizării lor pentru a fi apoi depuse ca cereri de finanțare pe Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Proiectele din Planul de Mobilitate Urbană depuse la Autoritatea Urbană sunt următoarele: Inelul IV zona de vest, Pasajul Solventul, reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin, Bd. Cetății, Calea Bogdăneștilor, Ana Ipătescu etapa 1 strada Transilvania până la Calea Șagului, apoi Calea Șagului, str. Mureș etapa 2 Victor Hugo – Aluniș – Drubeta, linie nouă de tramvai între Solventul și Gara de Nord, modernizare stații de transport public, înnoirea flotei de tramvaie, modernizarea depoului Dâmbovița, amenajarea rețelei urbane de piste de biciclete etapa 2 și amenajarea unei rețele regionale de piste de biciclete”, a anunțat recent primarul Timișoarei.
În luna mai a acestui an, tot Nicolae Robu anunța că specialiștii municipalității au pregătit 21 de proiecte pentru fonduri europene pe Axa 4 de finanțare. Edilul spunea că pentru sprijinirea dezvoltării urbane durabile sunt disponibile 55,8 milioane de euro pentru capitala Banatului, dar la acea vreme nu voia să facă publice proiectele. În orice caz, primarul susținea că proiectele pregătite ar avea nevoie de o sumă dublă față de cea disponibilă pentru Timișoara. Iată că doar 11 din cele 21 sunt prioritare pentru administrația publică locală.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1831526″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!