Prima vizită tematică a delegaţiei de jurnalişti din turism, dar şi din presa centrală, a avut loc vineri seara, la Crama Wine Princess. Un grup de 51 de persoane, lideri de opinie, au participat la o degustare profesională condusă chiar de directorul cramei, Balla Geza, totodată oenologul vinurilor Wine Princess. Situată în judeţul Arad, pe podgoria Miniş, vinurile Wine Princess sunt recunoscute uşor de publicul larg după „sticla în punga hârtie şi legată cu rafie”, astfel cum obişnuiesc să spună consumatorii mai puţin familiarizaţi. În ceea ce-i priveşte pe amatorii vinurilor, Wine Princess se traduce prin locul unde se face cea mai bună „cadarcă”.
După ce au vizitat pivniţele şi au văzut şi linia de vinificaţie, jurnaliştii au degustat 10 vinuri: trei albe şi șapte roşii. S-a început cu Mustoasă de Măderat, s-a continuat cu Pinot gris, Furmint de Miniş (un soi rar în România), s-a ajuns la gama Stone Wine, la Pinot noir din 2009, şi apoi Cadarcă de Miniş, Reserve conceput pentru HORECA. Un vin apreciat a fost Feteasca neagră din 2009, dar şi Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare (un alt soi rar în România). Degustarea s-a încheiat cu Cadarisima, care a făcut deliciul doamnelor.
Sâmbătă, în a doua zi a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, jurnaliştii s-au deplasat la Cramele Recaş, unde au fost întâmpinaţi de Ioan Georgiu, directorul general al Cramelor Recaş. În binecunoscutele podgorii bănăţene, invitaţii au degustat 7 vinuri, printre care s-au numărat şi cele medaliate la Concursul de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST 2012. S-a început cu Riesling italian din 2011, apoi cu Sauvignon blanc 2011, degustate în premieră. A urmat Chardonnay şi un interesant cupaj de 4 vinuri albe şi un roşu, adunate sub numele de Solo Quinta. Ultimele 3 vinuri, au fost Roze, Cabernet Savignon 2009 şi premiantul Cabernet Sauvignon 2011 „Castel Huniade”. Vinurile au fost însoţite de mâncăruri apetisante.
Citiți principiile noastre de moderare aici!