Reprezentanţii mass-media locală şi naţională au ajuns la intrarea principală în Spitalul Judeţean Timişoara cu câteva minute înainte de ora 9.00, ora anunţată oficial ca momentul în care o urnă mobilă va ajunge la spital pentru ca cei 206 pacienţi internaţi, care au făcut cerere, să poată vota. După ce reprezentantul firmei de securitate al Tiger Security postat în faţa spitalului a tot amânat accesul presei în spital pe motiv că „urna mobilă nu a ajuns” şi că „presa trebuie să ceară permisul doamnei Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al spitalului (!!!!!???????), pentru a intra”, o informaţie din interiorul spitalului preciza, la ora 9.45, că pacienţii de la etajul 3 al spitalului votează deja. După o muncă de lămurire intensă cu reprezentantul firmei de sucuritate, cu acreditările în mâini şi mai multe telefoane date conducerii spitalului, reprezentanţii mass-media au putut urca la etajul 3. Aici, cele două persoane care au adus urna mobilă au refuzat să dea informaţii presei şi au spus că au intrat în spital „pe uşă”. În acelaşi timp, reprezentanţii Poliţiei care au însoţit urna mobilă au confirmat că au intrat prin spatele spitalului, pe uşa din zona Unităţii de Primire a Urgenţelor.
În saloane, bolnavii care au făcut solicitări pentru a vota, au prezentat buletinele, după care şi-au exprimat opţiunile. „Am cerut să votez pentru că sper că va fi mai bine, că va creşte nivelul de trai. Fetele astea (asistentele medicale, n.r.) fac eforturi supraomeneşti aici ca să fie bine”, a spus unul dintre bolnavii internaţi în clinica de chirurgie vasculară. O altă doamnă în vârstă, internată pe aceeaşi secţie, spune că „votăm să fie mai bine, dacă nu pentru noi cei bătrâni, măcar pentru tineri”.
Cu perfuzii în mâini, unii cu picioare amputate sau cu paralizii la mâini s-au chinuit să ţină ştampila în mână pentru a vota. Un vot în care ei par să creadă cu tărie în ciuda suspiciunilor care le nasc atât cei doi reprezentanţi de la secţia de votare care au adus urna mobilă, care au ales să intre prin spatele spitalului, cât şi comportamentul firmei de securitate, care a ţinut ascuns de mass-media prezentă faptul că urna mobilă este deja în spital. Niciunul dintre ziariştii prezenţi, anunţaţi că urna ajunge la intrarea principală, nu a vrut să stea şi la intrarea din spatele spitalului pentru că ar fi însemnat să se plece de la premisa că se minte.
Anunţat despre situaţie şi despre faptul că reprezentanţii firmei Tiger Security îngreunează accesul presei în spital, dr. Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat că va declanşa o anchetă internă pentru a stabili ce s-a petrecut.
Citiți principiile noastre de moderare aici!