„Prin parteneriatul cu cei de la Salvați Copiii ne-am dorit să demonstrăm că atunci când există o cauză nobilă, cum e aceea de a ajuta persoane cu nevoi deosebite, o colaborare între persoane, ONG-uri și instituții poate depăși orice barieră și poate aduce zâmbete acolo unde este nevoie. Am dorit să oferim un exemplu de bune practici în ceea ce privește colaborarea între WorldTeach și Salvați Copiii, împlinind o nevoie reală și atingând rezultate concrete. Acest prim pas este doar începutul unei colaborări frumoase în folosul părinților, al copiilor și al societății”, spune președintele WorldTeach Romania, Beniamin Lup.
Nu mai puţin de 30 de copii de la Centrul de educație incluzivă, care îşi derulează activitatea la Şcoala Gimnazială nr. 1 Timişoara, au primit rechizite şi dulciuri.
Echipa WorldTeach Romania a demarat campania „Vreau și eu la școală!” la jumătatea lunii august. De-a lungul acestei campanii aproximativ 80 de copii au primit ghiozdane noi echipate cu rechizitele necesare începerii anului școlar și dulciuri.
Micuții provin din familii cu posibilități materiale reduse, unii din Șipet, județul Timiș, o altă parte sunt copii ai unor victime ale abuzului şi exploatării care au fost reabilitate cu ajutorul WorldTeach, iar o altă parte sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Timişoara.
„Campania „Vreau și eu la școală!” mi-a reamintit că oamenii pot să se implice cu generozitate, cu bunătate și altruism atunci când este nevoie. Absolut toți oamenii cu care am intrat în contact în această campanie m-au impresionat. Am zâmbit și am fost recunoscătoare pentru fiecare telefon, mail sau mesaj prin care oameni simpli, care nu ne cunoșteau întrebau cum pot să ajute, de ce mai este nevoie, întrebau detalii despre copii, le scriau sau mă rugau să le transmit cuvinte de încurajare. Toți merită cu prisosință titlul onorific de OM BUN și diploma simbolică pe care le-am acordat-o din partea Asociației WorldTeach”, spune Alexandra Molodoi, coordonator media și marketing al Asociației WorldTeach.
Conform Eurostat, 17.3% dintre copiii școlarizați renunță la școală anual, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru țări din Europa cu cele mai mari rate ale abandonului școlar.
Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, mai mult de 1 din 10 copii, care ar trebui să participe la învățământul primar, nu merge la școală.
Citiți principiile noastre de moderare aici!