Pot veni cu idei organizații non-guvernamentale, elevii de la școli și licee, dar și grupuri de inițiativă cetățenești. Se caută propuneri care să încurajeze mersul pe bicicletă în rândul copiilor și tinerilor sau pentru campanii de educație și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor.
„Ne dorim să încurajăm organizațiile și grupurile de inițiativă din Timiș și Caraș Severin să ajute la educația copiilor și tinerilor, dar și să inoveze, să caute și să găsească soluții pentru a face din orașul lor unul activ și prietenos cu mediul înconjurător. Pe termen mediu și lung, vestul țării poate deveni un model în care toată lumea cunoaște regulile și circulă în siguranță”, transmite Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.
Propunerile pot fi transmise AICI. Cei care vor veni cu cele mai bune idei vor pregăti cererea de finanțare în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie, iar proiectele vor putea fi implementate începând cu 1 decembrie. Finanțarea nerambursabilă acordată este în proporție de 100% și va fi dată sub formă de microgranturi (maxim 5.000 lei), granturi medii (maxim 15.000 lei) sau granturi mari (peste 15.000 lei, destinate programelor strategice pentru dezvoltarea mișcării RO Bike Valley).
Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare le puteți afla pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro. Programul RO Bike Valley este lansat de Fundația Comunitară Timișoara în colaborare cu magazinul de articole sportive Decathlon și este, de fapt, un fond de finanțare pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației în județele Timiș și Caraș-Severin.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XDe exemplu, propun sa va duceti drecului cu bicicletele voastre cu tot!
M-am saturat de atata bicicleala. Mai puneti mana si faceti si ceva uitl nu tot latraturi pe tema bicicletelor. Mai lasati bicicletele. Faceti lumea sa se scarbeasca de subiect. NU mai e zi sa nu bateti apa in piua cu bicicletele, de parca asta ar rezolva toate problemele.
Cresc preturile (pretul la carburant parca e Fat Frumos), puterea de cumparare scade, se opreste caldura si apa calda in oras, se desfinteaza locuri de munca, tinerii sunt tot mai putin preocupati de educatie si preocupati doar de sex si inselatori, de smechereala si imoralitate, constiinta civica e pe cale de disparitie, toate elitele pleaca din tara, pensiile devin tot mai slabe din pct de vedere al puterii de cumparare, despre parcari doar vorbe si taxe – nici o parcare noua, spitalele sunt tot mai vechi si degradate si cate si mai cate si voi tot cu … bicicletele. Asta cand nu o frecati cu … LGBT-istii. Ii promovati in loc sa-i compatimiti si sa-i indreptati spre consiliere si tratament.
Sa va ia dreacu! Vreti doar sa deturnati atentia de la subiectele importante. HOTILOR ! (Da de voi ziaristii vorbesc).
-
Stai, bai, ca aproape zilnic se mai si fura cate o bicicleta totusi. Deci totusi mai avem si noi si ceva diversitate la bicicleala asta din articole.
-
Ai ceva probleme Marius….
-
Oau !
Cum de au publicat ce ai spus tu si gandim cei mai multi? Nu-mi vine sa cred.
Nu ca as avea ceva cu biciclisti, dar prea nu se mai vorbeste decat despre asta. Biciclisti si piste de biciclete.
Intr-un fel era de asteptat. In campania electorala plimbatul cu bicicleta era a din cele mai importante actiuni ale lor. Cam asta e limita usr-istilor, caratul cu bicicleta. -
Cine te-a ranit asa tare…
“îți dă bani să o pui în practică” – ce anume? Ah, ok.