Teoretic, închirerea unui restaurant deja funcţional, cu o anumită clientelă stabilă reprezintă o investiţie sigură, oricum mult mai sigură decât una aflată la început de drum. Majoritatea spaţiilor oferite spre închiriere pe acest segment se livrează la cheie, complet mobilate şi echipate pentru desfăşurarea activităţii, plus câteva investiţii suplimentare.
Conform unuia dintre principalele portaluri imobiliare din ţară, în zona Aradului din Timişoara un spațiu de 120 de metri pătrați (plus terasă de 100 de metri pătrați), amplasat într-o vilă din 1970, poate fi închiriat cu circa 800 de euro pe lună. Spațiul a funcționat ca restaurant și este dotat cu bucătărie, spațiu de depozitare, centrală termică proprie, aer condiționat etc.
În zona de nord a oraşului, o vilă din 2006, cu o suprafață de 350 de metri pătrați, este listată la un preț de aproape 3.000 de euro pe lună. Proprietatea include un teren de 800 de metri pătrați și clădirea este structurată pe demisol, parter și mansardă. Compartimentată în trei încăperi, aceasta a funcționat anterior ca restaurant.
Citiți principiile noastre de moderare aici!