Iniţiativa festivalului gastronomic a aparţinut societăţii Expo Timişoara Internaţional. Pe cei peste 6000 de metri pătraţi au fost invitaţi să-şi prezinte realizările culinare şi nu numai un număr total de 70 de firme din România dar şi din Ungaria. Din păcate, ploaia rece ce s-a aşternut peste Timişoara a cam ţinut vizitatorii departe de eveniment. Chiar şi aşa, gazdele s-au ţinut de treabă şi la ora 14 au pornit festivalul voii bune. Oferta este una bogată, nu lipsesc gulaşul, micii, grătarele de porc, peştele sau cârnăciorii. Desigur, băuturile de sezon, ţuica sau vinul fiert se adaugă tradiţionalelor beri sau sucuri. „Oamenii acum au plecat de la serviciu, vor merge acasă şi după aceea se vor îndrepta spre noi. Îi aşteptăm la distracţie, sperăm ca de la noapte şi ploaia să se oprească şi numărul vizitatorilor să crească în următoarele două zile”, am aflat de la Vladimir Culea, directorul societăţii organizatoare.
Pe tarabele comercianţilor amatorii de dulciuri au descoperit marţipan unguresc, clătite dar şi tot felul de bomboane. De asemenea, au fost prezenţi mai mulţi comercianţi de suveniruri, gablonţuri, jucării sau produse de artizanat. „Meniul” muzical va fi realizat exclusiv cu muzică populară live. Pentru copii a fost pusă la punct o zonă specială cu ringhişpiluri şi alte jocuri asemănătoare. Evenimentul deschis vineri va fi disponibil pentru vizitatori şi sâmbătă şi duminică, între orele 10 şi 23. Preţul unui bilet de intrare este de doi lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!