În perioada 17-20 octombrie 2012, Centrul Pius Branzeu găzduieşte a 31-a ediţie a Seminarului Practic Internaţional de Microchirurgie a Vaselor şi Nervilor.
„Organizat de către Societatea Română de Microchirurgie Reconstructivă (SRMR) în parteneriat cu compania S&T AG, Elveţia. S & T AG este firma care în anii ’70, împreună cu pionierii microchirurgiei, a creat primele instrumente microchirurgicale. Acest curs se desfăşoară sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara şi este parte integrantă a programului de training postuniversitar în microchirurgia reconstructivă al SRMR. Acest seminar este unul dintre cele mai apreciate programe europene de training în microchirurgie, fiind acreditat de Societatea Mondială de Microchirurgie Reconstructivă şi de Comisia Europeană de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Estetică.
În cadrul cursului cu numărul 31 vor lua parte 18 medici rezidenţi din România, Polonia, Italia şi Israel. Cu ocazia acestui curs, SRMR împreună cu compania S&T AG premiază talentul şi dedicaţia unui medic rezident pentru microchirurgie. Bursa de Training în Microchirurgie Werner Spingler, în valoare de 1000 EUR, este oferită o dată pe an, câştigătorul fiind acum dr. Lorenz Larcher, Salzburg, Austria, ales în urma unui proces de evaluare”, precizează prof.dr. Mihai Ionac.
Vor fi prezenţi la decernarea bursei Werner Spingler, fondatorul companiei S&T, Markus Spingler, actual CEO al companiei S&T, prof. univ. dr. Mihai Ionac – coordonatorul Programului de Training în Microchirurgia Reconstructivă, conf. univ. dr. Lucian P. Jiga – preşedintele SRMR.
Fiecare seminar beneficiază de expertiza unor lectori internaţionali invitaţi. Cu ocazia acestui curs lectorii prezenţi la Timişoara sunt dr. Luigino Santecchia (Roma, Italia) şi dr. Bartosz Mankowski (Poznan, Polonia). Cei doi chirurgi plasticieni s-au iniţiat în microchirurgie la Timişoara. Odată reveniţi acasă, ei au înfiinţat fiecare câte un compartiment de microchirurgie reconstructivă, pe care acum îl conduc şi unde aplică cu succes microchirurgia clinică, pentru a remedia defecte cauzate de îndepărtarea cancerului, a cicatricilor postarsură sau a defectelor congenitale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!