Împărţit în zece şedinţe a câte două ore, cursul va cuprinde, după o scurtă introducere, noţiuni elementare în domeniu (luarea corectă a măsurilor, croirea articolului, cum trebuie aşezat materialul, rolul ţesăturii în alegerea modelului), informaţii despre maşina de cusut (ce facem în cazul unei defecţiuni, butoanele de reglaj şi tălpiţele speciale de butonieră, de cusut fermoare şi nasturi, tensiometrul şi înfilarea aţei superioare, greiferul, suveica şi înfilarea aţei inferioare), tehnici practice şi decorative.
În acelaşi context, participanţii la workshop vor învăţa cum se fac cusăturile manuale, punctele de broderie, vor deprinde cusăturile la maşină şi tehnicile de finisaj, metodele de aplicare şi coasere a nasturilor şi fermoarelor, de aplicare a copcilor de tip “patent” şi “mos şi babă”. Ei vor afla cele necesare despre realizarea unui portfard, tipurile de fustă (cloş, semicloş, în clini, plisată, drapată) şi vor putea confecţiona ei înşişi o fustă dreaptă, de la tipar până la obiectul vestimentar finit.
Fiecare cursant va avea ocazia de a pune în practică tehnicile prezentate, de a-şi construi propriul tipar şi de a confecţiona o fustă dreaptă şi un portfard, numărul de locuri la workshop fiind limitat la cinci participanţi simultan. Doritorii sunt invitaţi să trimită la adresa elenamazare@cloudfactory.ro un e-mail care sa conţină o scurtă motivaţie, o descriere a experienţei în domeniu (pentru împărţirea pe grupe de studiu), nume, e-mail, telefon şi tipul de maşină de cusut deţinută, dacă este cazul. Cei selectaţi vor fi contactaţi prin e-mail sau telefon şi vor primi restul detaliilor (dată, oră etc.) Cloud Factory va pune la dispoziţie atelierul, maşini de cusut, aţe, fermoare, nasturi, materiale pentru eşantioane, cursanţii urmând să aducă doar materialele pentru portfard şi fustă.
Codrina Diana Tomov
Citiți principiile noastre de moderare aici!