Cum timpul nu reusim sa il oprim, solutia cea mai la indemana e sa fotografiem acele momente si apoi, stand comozi pe canapea, sa revizualizam si sa ne amintim cu drag de acele clipe. Iar fotografiile de calitate ajuta la buna pastrare a amintirilor.
Fotografia e si o modalitatea de a crea ceva frumos, chiar artistic, la indemana oricui. Fiecare din noi e un mic artist – ne place frumosul si ne place sa transpunem in lumea reala viziunea noastra interioara. In plus, mai toti avem acum un telefon cu camera iar multi au si aparatura foto mai avansata.
Asa ca a face fotografii frumoase e o abilitate utila, aproape necesara, iar workshopul de fotorgrafie e probabil cel mai bun mediu de dezvoltare a abilitatilor fotografice.
Ce se intampla de fapt la un workshop de fotografie de calatorie?
Cei dornici sa desluseasca tainele fotografiei se intalnesc intr-un loc cu bun potential fotografic si invata unii de la altii. Workshopul este organizat de un fotograf cu mai multa experienta, care propune anumite locatii fotografice si care-si impartaseste cunostiintele. Se aleg momentele cele mai bune ale zilei, cand e lumina mai faina si invatarea se face la modul practic, pe teren, cu aparatul foto in mana si cu subiectul fotografic in fata. Se fotografiaza peisaje, oameni interesanti, sate si orase fotogenice, cetati, biserici, castele, traditii si ocupatii traditionale, flori, animale si pasari salbatice. Unii fac si astrofotografie, merg in pesteri, pe mare sau in balon cu aer cald.
La un workshop de fotografie ai timp, poti astepta minute sau ore pana rasare soarele, se duce ceata, se indeparteaza norii sau se coloreaza frumos cerul pentru a face fotografii si mai interesante.
Dupa participarea la un prim workshop apar deja primele imbunatatiri pentru cei incepatori. Invata sa foloseasca mai bine aparatul foto si cel mai important, isi dezvolta ochiul fotografic. Partea tehnica se invata repede, insa “ochiul” fotografic, ca orice talent, il ai ori ba. Dar vestea buna e ca poti lucra la el si in timp ajungi “maestru”.
La un workshop intalnesti alti pasionati de fotografie de la care ai ce invata si legi prietenii. Iar ce inveti acolo poti folosi atat in calatorii cat si pentru fotografii personale, de familie, in viata de zi cu zi. Albumele de familie o sa arate din ce in ce mai bine.
Unii merg in grup la vanatoare, altii la pescuit, altii cu bicicletele sau in drumetii. Sunt din ce in ce mai multi cei care aleg fotografia ca si hobby, asa ca de ce sa nu o practice impreuna cu altii? E bine si sanatos sa avem un hobby, sa calatorim, sa exploram, sa invatam, sa apreciem frumosul
Asa ca inscrieti-va pe grupul de Facebook Ture Foto in Romania daca va tenteaza sa participati la un workshop de fotografie. In 16-19 iulie și 23-26 iulie sunt planificate workshopuri in zona Sibiu la prețuri promoționale.
Grupul este infiintat la initiativa agentiei de turism Romania Photo Tours specializata in excursii si workshopuri fotografice. Daniel Rosca este ghidul de turism si fotografie care va organiza workshopurile, avand o experienta de 10 ani in organizarea pentru turisti straini de ture culturale, genealogie si fotografie in toate zonele tarii.
Din zecile de genuri de fotografie existente, la workshopuri se exerseaza cateva care au utilizare si in viata de zi cu zi. Mai jos exemplificam prin cateva fotografii:
Fotografia de calatorie
Fotografierea la rasarit, atunci cand cerul se coloreaza frumos (daca sunt ceva nori, dar nu prea multi, depinde de noroc).
Fotografierea urbana la “ora albastra” cu “lumini steluta”.
Fotografia de peisaj (pentru asta Transfagarasanul ofera foarte bune oportunitati)
Fotografia documentara si de strada
Va dorim momente faine si fotografii pe masura!
Alatura-te grupului Ture Foto in Romania.
(53)
Citiți principiile noastre de moderare aici!