Expoziția World Press Photo include 145 de fotografii premiate, care au reușit să surprindă unele dintre cele mai puternice, expresive și emoționante știri din întreaga lume pe parcursul anului trecut. Veți putea vedea la Muzeul de Artă imagini de la proteste din diverse colțuri ale lumii, fotografii cu animale care spun povești tulburătoare sau imagini care spun poveștile migranților de anul trecut ori fotografii ce înfățișează diverse obiceiuri din te miri ce loc al lumii.
World Press Photo își deschide porțile marți, în 6 iunie, la ora 18, când are loc vernisajul, la Muzeul de Artă. Poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10-18.
Timp de un an, expoziția călătorește în peste 100 de orașe din 45 de țări, după ce se deschide oficial în Amsterdam. În România poate fi văzută în Timișoara, în Cluj-Napoca și în București.
„Competiția a ajuns la a șaizecea ediție în 2017 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5.034 de fotografi din 125 de țări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelanda, Turcia, UK, și SUA”, transmit organizatorii.
Unul dintre premianții World Press Photo este fotograful român Vadim Ghirda, care a obținut premiul al doilea în categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea „Migrant Crossing”. Marele câștigător al ediției aniversare a fost fotograful turc Burhan Ozbilici cu o fotografie a tânărului polițist Mevlüt Mert Altıntaş de după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.
World Press Photo reunește cele mai bune fotografii din lume și este organizată de o fundație din Amsterdam. A spus poveștile a 62 de ani, din toate colțurile lumii, fiind organizată pentru prima dată în 1955.
Expoziția World Press Photo va sta deschisă până în 25 iunie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!