100 grame de ciocolată, 100 grame de unt, 100 grame de zahăr, un ou, jumătate de pliculeț de praf de copt, esență de rom sau vanilie și 300 grame de făină. Acestea sunt ingredientele pe care 20 de timișoreni, părinți și copii le-au avut la dispoziţie. După câteva minute de explicații au trecut la treabă. Tații le-au spus copiilor ce să facă, mamele i-au încurajat, iar prichindeii și-au băgat mâinile și au început să frământe compoziția. Le-au amestecat, au făcut aluatul, au pus ingredientele și l-au lăsat să dospească. După câteva zeci de minute, din cuptor au fost scoase minunăţii de fursecuri cu ciocolată. Cei mai bucuroși au fost, bineînţeles, copiii. Au trebuit să mai aştepte până să guste din ele. A urmat sesiunea de învățare a tehnicii quilling de realizare a florilor din hârtie. Acestea sunt aranjate pe prăjiturele, iar rezultatul – un mărțișor culinar. Un mărțișor dulce. „Am venit cu băiatul. Noi ne relaxăm, el are o preocupare și învață ce înseamnă bucătăria“, ne-a spus unul dintre părinții prezenți. Atelierul de Mărțișoare dulci organizat de blogul culinar „Cu Ama în bucătărie” are loc în acest week-end, sâmbătă și duminică, la restaurantul Caprice din Timișoara. Participanții au plătit 40 de lei/adult și 20 de lei/copil.
„Și pentru mine acest atelier este unul deosebit pentru că este ultimul la care voi participa în formula 2 în 1. Peste câteva săptămâni voi naște și mă voi retrage din aceste activități o perioadă, dar nu foarte lungă“, ne-a spus Ama, bucătăreasa și unul dintre organizatorii evenimentului.
Următorul evenimet „Cu Ama în bucătărie” va avea loc în perioada 15-17 aprilie. Atelierul lui Iepurilă, căci aşa se va numi, va fi adresat doar celor mici, care vor învăţa să vopsească ouă pentru Paște.
M.M. Hojda
Citiți principiile noastre de moderare aici!