Zeci de firme participă la cel mai ambițios proiect office din România
Progresează lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din țară, din Iulius Town Timișoara, o investiție de peste 115 milioane de euro
* S-a ajuns la etajul 8 din 27, la nivel de structură * lucrările complexe la fundație au durat 6 luni * în final, imobilul va avea 155 m * office, retail, centru de conferințe și hub medical, în aceeași clădire * „green building”, înconjurată de parc
Proiectul reprezintă unul dintre cele mai solicitante șantiere active din regiunea de vest a țării, un generator pentru piața muncii și al oportunităților pentru businessurile din domeniu, mai ales în această perioadă. Până în prezent, aproximativ 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor au fost implicate în lucrările de edificare, iar numărul lor se va dubla până la finalizarea proiectului. De asemenea, se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0. Termenul de finalizare al clădirii record va fi finalul anului 2021. „Într-o perioadă de incertitudine și cu provocări pentru toate domeniile de activitate, UBC o și-a continuat etapele de dezvoltare, în același ritm. Este rezultatul faptului că portofoliul IULIUS nu se axează pe investiții speculative, ci pe parteneriate concrete și în consens cu cerințele pieței. Pe lângă unicitatea conceptului, UBC o reprezintă și un pilon de susținere a diferite specialități în perioada de dezvoltare, acea provocare ce pune piața în mișcare și care generează performanță locală”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.
UBC 0, în cifre
Ce înseamnă concret o clădire de 27 de etaje, 155 metri înălțime și 77.000 mp suprafață construită? În primul rând, lucrări de amploare și expertiză tehnică, iar apoi, o cantitate impresionantă de materiale. Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții, iar 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii. Comparativ, o astfel de cantitate de materiale poate fi echivalentul necesarului pentru construcția unei arene sportive de mari dimensiuni.
Pentru a asigura un aport de lumină naturală, imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă. În total, peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică vor asigura confort și economie de energie, dar și o panoramă unică asupra Timișoarei, din orice unghi al clădirii.
Amprenta „verde” și panorama urbană, factori de atracție
Dotările de care beneficiază UBC 0 și facilitățile oferite prin integrarea în Iulius Town setează noi standarde pentru piața office din România și reprezintă parametri definitorii pentru companiile care își doresc să aibă sediul în clădirea simbol. Suprafețe generoase și luminoase, care ajung până la 2.000 mp pe nivel, cu tehnologii ultramoderne și soluții eficiente din punct de vedere energetic, conform standardelor pentru clădiri verzi, sunt o parte din atuurile imobilului. „Interesul companiilor pentru birourile propuse de UBC 0, o clădire etalon nu doar în regiunea de vest, ci la nivel național, se bazează pe trei mari direcții: parametri ridicați în materie de tehnologii implementate, flexibilitate și sustenabilitate, integrarea în cel mai amplu proiect mixt din România, cu toate facilitățile ce derivă, și unicitatea celui mai înalt imobil de birouri din țară. Avem deja semnate contracte de închiriere încă din prima etapă de dezvoltare a clădirii, precum și negocieri, aspect care vorbește despre calitatea și performanța portofoliului de spații office al companiei IULIUS”, a adăugat Laurențiu Manea.
Birouri premium, centru de conferințe, hub medical și servicii, într-un concept mixt, pe verticală
Dincolo de funcțiunea sa principală, care va consolida centrul de business cu peste 52.000 mp de spații office premium, UBC 0 introduce un concept inedit pentru piața din România. La demisol și parter vor fi integrate magazine, restaurante și cafenele tematice, care să faciliteze accesul imediat la servicii necesare zilnic. Etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialităţi.
UBC 0 va dispune de vestiare și dușuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport. Totodată, angajații vor avea în imediata apropiere peste 450 de magazine, numeroase servicii, inclusiv cele ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, centru de fitness, un concept de cinema VIP, cu cină și film all inclusive, un food court generos, restaurante și cafenelele cu meniuri „business lunch”, peste 4.000 de spații de parcare și 800 de spații pentru biciclete etc. La acestea se adaugă și un program de fidelizare, care le oferă discounturi de până la 30% la numeroase magazine și locații din Iulius Town.
Despre Iulius Town Timișoara
Iulius Town Timișoara, dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, cea mai mare dezvoltare mixtă are, în prezent, trei clădiri business în operare (50.000 mp) și una în dezvoltare, UBC 0. Proiectul include cea mai mare suprafaţă de retail din afara Capitalei, de 120.000 mp, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, parc, carusel pentru copii şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.
Trimite articolul
XEste bine ca se construieste ca se creeaza locuri de munca dar in perspectiva lucrului de acasa trend care se pare ca se va mentine si in perspectiva chiar dupa ce se termina cu covidul daca se termina si cind se va termina se pare ca asemenea stabilimente vor avea o problema de ocupare acest lucru si in perspectiva crizei economice care in orice varianta optimista va incetini mult investitiile in viitorul apropiat si este extrem de foarte posibil sa apara o supraoferta de spatii pentru birouri.
-
Ti se pare prost. Nu stiu tu, dar eu am revenit la munca de o luna. In conditiile in care respecti restrictiile, poti reveni linistit la birou. Nu pot intelege totodata de ce porti de grija la investitia privata a altcuiva. Ma rog…
-
1. Tu nu ești toți, nu ești trendul. In cazul acesta, chiar ești excepția.
2. Omul își dă cu părerea, are voie. Lucrezi cumva la o firmă cu sediul principal în Coreea de Nord?
3. Și eu îmi voi da cu părerea, și voi zice că e posibil ca in viitor, cu toate că se va păstra trendul cu lucrul de acasă pentru marea majoritate a angajaților, totuși firmele sa își dorească să închirieze spații, însă în alt fel: de exemplu, in loc de open space, sa facă pe aceeași suprafață câteva birouri mari pentru cei ca Paul, care nu vor sa stea acasă din diferite motive.
-
Cine a proiectat si cine a acceptat stalpii aia oribili ros/portocalii… faceti alta meserie, nu e de voi.
Gute morgan ! In NY toate skycraper au un miez monolit (casa lifturilor) care le conferă rezistența structurală (de torsiune – ne asteptam la scenarii new orleans cu încălzirea globala). Ieftinea de romanică… zeci de ani mai târziu intercontinental & sofi-tel ! rămîn referinta …
Păcat de butonul (clasa ?) turnat !
-
…mama ei de beutura…