Un număr de 70 persoane din mediul rural – șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, manageri şi angajaţi de firme din domenii non-agricole, au absolvit cursurile gratuite organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş prin Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European.
Astfel, 30 de persoane care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu au absolvit cursul de Competențe antreprenoriale, iar 16 persoane au urmat cursul de Competențe IT, curs de inițiere în folosirea calculatorului pentru cei care doresc să deprindă competențele de utilizare a tehnicii de calcul sau să-și dezvolte competențele de comunicare și operare modernă a informațiilor. În ceea ce privește cursurile de calificare, 24 de persoane au absolvit cursul de Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport.
În prezent este în derulare cursul de calificare pentru meseria de Operator introducere, validare și prelucrare date care va permite unui număr de 24 de absolvenți angajarea la orice agent economic sau instituție publică care operează cu date. Desigur, acele firme mai trebuie să şi solicite angajarea de personal.
Un alt curs, de Lucrător în comerț, va începe în data de 2 septembrie și se adresează persoanelor care doresc să se califice pentru a se angaja ca vânzători, persoanelor doritoare să-și înființeze propria afacere comercială, dar și celor care sunt deja angajați în magazine ca necalificați și doresc să-și dezvolte competențele. La acest curs, se pot înscrie și persoane care nu și-au finalizat studiile minime obligatorii.
În cadrul proiectului, absolvenții cursurilor de calificare primesc subvenții și sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a inițiat discuții cu firme ce au nevoie de aceste meserii și cu agenții de recrutare. De asemenea, experții CCIAT oferă, gratuit în cadrul proiectului, consiliere privind orientarea în carieră.
Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.
Citiți principiile noastre de moderare aici!