„Din cele 644 de unităţi şcolare 54 nu au autorizaţie de funcţionare. Este vorba despre 32 de grădiniţe şi 22 de scoli. Toate sunt în mediul rural. Ele vor fi verificate de la 1 septembrie şi în funcţie de situaţia de la faţa locului se va face recomandarea care se impune. Suntem deschişi pentru o colaborare în ceea ce ne priveşte atât cu şcolile cât şi cu administraţia locală”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac.
Cele mai multe dintre instituţiile de învăţământ nu au obţinut autorizaţia de funcţionare fie din cauză că au probleme cu racordul la apa potabilă, fie pentru că funcţionează în clădiri revendicate.
„Soluţionare problemei depinde de primărie, fiindcă ea trebuie să aloce bani pentru apă, iar în general numărul de copii de la aceste scoli este atât de mic încât se pune sub semnul întrebării investiţia care trebuie făcută. Nu se pune problema închiderii acestor şcoli”, spune inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş Francisc Halasz.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au mai menţionat că, şi în acest an, şcolile care nu au autorizaţie de funcţionare sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. În condiţiile în care nu se pune problema închiderea unităţilor şcolare fără autorizaţie, responsabilitatea pentru funcţionarea acestot unităţi de învăţământ revine conducerii acestor instituţii şi administraţiei locale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!