Din data de 1 mai până luni, 8 mai, la spitalul de la Pădurea Verde s-au prezentat 31 de pacienți pentru a le fi extrase căpușele și a li se administra tratament. Din fericire, niciunul nu avea simptomatologie de boală Lyme.
„Din data de 1 mai au fost 31 de cazuri de înțepături de căpușe. Au venit pentru profilaxie. Căpușa se extrage la chirurgie. Nu a fost niciun caz cu simptomatologie de boală Lyme”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.
Boala Lyme poate apărea dacă o căpușă stă între 24 și 72 de ore în tegument (piele – n.r.), avertizează medicii. Tocmai de aceea pacienții sunt trimiși la secția de chirurgie, unde căpușa este scoasă cu tot cu cap, apoi primesc un tratament medicamentos timp de trei zile.
Doctorii vă recomandă să vă prezentați la un cabinet specializat în loc să încercați să scăpați de căpușă pe cont propriu, deoarece dacă rămâne o parte din căpușă și are microbul care provoacă boala Lyme, acela se elimină în continuare în corp.
Articole pe aceeași temă:
Atentie la capuse! Recomandarile medicilor din Timis. Simptome si cum va puteti proteja
Citiți principiile noastre de moderare aici!