În momentul de faţă, din cele 613 unităţi de învăţământ, de la grădiniţele cele mai minuscule până la şcolile cele mai mari, 31 sunt neautorizate. Toate aceste unităţi se află în mediul rural, la sat.
Din cele 31 de unităţi de învăţământ care nu sunt autorizate fac parte şi 10 şcoli, dintre care şase pot fi autorizate până la începutul anului şcolar. 21 sunt grădiniţe. Dintre acestea pot fi autorizate până la începutul anului şcolar 10.
„Cele care rămân neautorizate rămân în această situaţie datorită lipsei apei curente – în procent de 95 la sută nu sunt autorizate datorită acestui fapt. 1.197 de copii învaţă la aceste unităţi neautorizate. Ei reprezintă 1,2 la sută din populaţia preşcolară şi şcolară a judeţului Timiş. Lucrurile nu sunt în regulă, până există şi o singură unitate de învăţământ neautorizată. Numărul de 31 este cam identic cu ce am avut anul trecut. De la consiliul judeţean s-au alocat nişte fonduri pentru o parte dintre aceste unităţi. Datorită acestor alocări de fonduri şi reparaţiilor a fost posibil ca, din cele 31 de unităţi, 16 să ajungă în pragul autorizării”, spune inspectorul şcolar general adjunct Halasz Ferenc.
Unele dintre unităţile de învăţământ aflate în aceste situaţii sunt la Gătaia, Şemlacu Mic, grădiniţa din Ivanda, clădire revendicată, Ohaba Lungă – grădiniţa şi şcoala unde reabilitările sunt făcute parţial, grădiniţa cu program normal Sânmihaiu Român, grădiniţa care aparţine de Voiteg, şcoala cu clasele I-VIII Ghilad şi altele.
Citiți principiile noastre de moderare aici!