Marius Sadoveac, unul dintre cei mai importanți componenți ai echipei de handbal SCM Politehnica Timișoara, membru al lotului național, a fost junior la LPS Banatul Timișoara. La fel ca Dan Alexa, fost internațional român, care a ajuns la juniorii „Banatului” de la Caransebeș. Între timp, Alexa a devenit antrenorul lui ASU Poli, iar Sadoveac evoluează pe postul de inter drept la echipa de handbal a Timișoarei, fiind totodată o prezență constantă în naționala mare de handabl. LPS Banatul este considerat anticamera performanței sportive și a dat țării de-a lungul timpului sportivi importanți în diverse discipline.
Tot mâine, școlarii de la liceul care se află în apropierea stadionului „Dan Păltinișanu” îl vor avea în față și pe Ciprian Bălănescu, atlet care deține 48 de titluri de campion național la duatlon, triatlon și half ironman, absolvent, de asemenea, la LPS Banatul. Aceștia vor fi însoțiți de Petru Brîndușan (antrenor emerit de lupte libere la CSȘ nr. 1 Timișoara), Sebastian Gavrilă (director CSȘ nr. 1 Timișoara) și Vera Gavrilă (șef de catedră la secția de baschet de la CSȘ Bega Timișoara).
Cei patru se vor reîntoarce în curtea liceului unde s-au format ca sportivi și vor fi, pentru o zi, profesorii de sport ai elevilor de la Liceul cu Program Sportiv Banatul. Programul „Azi sunt Profu’ tău de sport!” face parte din proiectul „WoW Europe”, lansat săptămâna trecută la Timișoara.
Proiectul „WoW Europe” este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică.
România, prin inițiativa Asociației JUNIOR SPORT, coordonează acest proiect de anvergură, realizat la nivel european, proiect la care participă 10 organizații din 10 țări – Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România. Activitățile din cadrul proiectului vor avea loc simultan în toate cele 10 țări europene.
Asociația JUNIOR SPORT derulează, de 10 ani, cel mai complex proiect din România, de educație și cultură sportivă pentru copii – proiectul național Născut pentru Sport (numit, până în 2019 Junior Sport), proiect manifestat atât prin editarea Revistei Născut pentru Sport (ediția națională, dar și ediții județene), cât și prin inițierea a numeroase campanii și proiecte, menite să atragă copiii spre sport, dar și să promoveze excelența sportivă juvenilă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!