În 5 iunie va avea loc Simpozionul “Studenții și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș spun DA Educației Ecologice!”, organizat în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Colegiul Național “C.D. Loga” Timișoara și Colegiul Silvic „Casa Verde” Timișoara la sediul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie, Str. Pestalozzi nr 16, începând cu ora 10.
În aceeaşi zi are loc o acţiune de informare privind mediul şi distribuirea de cărţi, jucării şi hăinuţe copiilor din Centrul de plasament Buziaş, organizată de Garda Natională de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Timiș şi Primăria Buziaş.
În aceeaşi zi se porneşte “Ştafeta motivaţională a comunităţilor locale – LocoMotiva verde”, organizată de Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Naturale şi Culturale ale Banatului şi Crişanei „EXCELSIOR” în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului și asociații non-guvernamentale de mediu din judeţul Arad şi Timiş.
În 6 iunie are loc Simpozionul Internațional “ Parteneriat cu mediul”, ediția a VII-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Școala Gimnazială nr.18 Timișoara în parteneriat cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș. Evenimentul va avea loc la Școala Gimnazială nr.18 Timișoara, începând cu ora 09:30.
Tema din acest an, aleasă de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), pentru a marca Ziua Mondială a Mediului este „Șapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă”. Prin acest mesaj se atrage atenția că bunăstarea omenirii, protejarea mediului inconjurător și dezvoltarea economiei, depinde de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planetei. Această temă este strâns legată de cea din anul 2013: „Think. Eat. Save” (Gândeşte. Mănâncă. Salvează). Potrivit Organozaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), anual sunt irosite 1,3 miliarde de tone de alimente. În timp ce Planeta se luptă să ne ofere suficiente resurse pentru a susţine 7 miliarde de oameni, o treime din producţia de hrană la nivel mondial este risipită sau pierdută. Dacă alimentele sunt irosite, la fel sunt şi toate reursele utilizate pentru producerea acestora.
Ziua Mediului a fost instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a celebra Conferinţa “Ecologia Umană” de la Stockholm. Evenimentul este marcat în peste 100 de ţări şi reprezintă un prilej de a atrage atenţia opiniei publice asupra necesetităţii protejării mediului înconjurător, şi de sensibilizare asupra problemelor de mediu cu care se confruntă omenirea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!