De la alegerea sa în funcție, Zoltan Marossy a avut întâlniri cu organizațiile neguvernamentale care colaborau cu UDMR și a semnat înțelegeri cu ele (cele care au acceptat acest lucru), și spune că scopul UDMR Timiș „este păstrarea limbii și a culturii minorităților din Banat, cu accent pe cea maghiară”. Mai mult, Marossy compară actuală filială a UDMR cu un sindicat cultural.
„Așa cum Banatul este unic în țara asta și noi suntem unici între organizațiile UDMR din România. Începând din acest an ne întoarcem la bază, la ceea ce au vrut în 1989, decembrie, cei care au fondat Uniunea Democrată Maghiară din Banat, care apoi a intrat în UDMR. Scopul este păstrarea limbii și a culturii minorităților din Banat, cu accent pe cea maghiară. Organizația noastră, comparativ cu celelalte organizații din țară, face parte din organizațiile mai mici, iar tot comportamentul nostru de azi încolo este definit de ceea ce suntem și ceea ce putem face. UDMR Timiș nu dispune de forța necesară să se comporte ca un partiduleț. Noi ne putem afilia mai mult la un fel de sindicat cultural, mai degrabă. Noi nu mai avem președinție a UDMR Timiș, ci o echipă de conducere în care momentan suntem 17 persoane, avem responsabili pe domenii. Noi trebuie să ne comportăm adecvat cu ceea ce suntem, în echipa noastră sunt și oameni care nu vor să facă politică, dar sunt alături de noi”, a spus Zoltan Maorssy.
Din noua conducere fac parte și cei doi consilieri locali ai Timișoarei din partea UDMR: Elena Șipoș și viceprimarul Farkas Imre.
UDMR are, în momentul de față, 45 de organizații locale înregistrate, în tot județul Timiș. Vor avea candidați la alegeri, dar până atunci se pune accentul pe organizare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!