Aproape 300 de cetățeni străini fără acte au fost prinși de polițiștii locali, în 2017, pe străzile Timișoarei, însă în lipsa unei legislații coerente, oamenii legii nu prea au ce să le facă.
„Noi avem o problemă, eu am mai vorbit despre așa ceva, dar am ajuns la concluzia că nu am vorbit suficient. Avem o mare problemă. În Timișoara, noapte de noapte sunt prinși migranți. Haideți să ne întrebăm ce s-ar întâmpla dacă Poliția Locală nu și-ar face datoria? Că noi nu îi simțim pe acești migranți, decât foarte, foarte rar. Însă asta nu înseamnă că ei nu există.
Am acționat cu discreție, dar este timpul să prezentăm niște cifre. Și o să vedeți câți au fost prinși în anul 2017. De aici vom putea trage concluzia dacă este important acest fenomen sau nu, pentru noi, aici, în Timișoara. În timp pentru alții, repet, nu este important, pentru noi este foarte important. Trebuie să ne facem datoria, Poliția Locală are un consemn clar din partea mea, să fie foarte vigilentă, să descopere acești cetățeni și, evident, să-i predea mai departe celor îndrituiți să se ocupe de ei”, a afirmat Robu.
Potrivit acestuia, în 2017, doar polițiștii locali au prins 284 de migranți, însă nu prea au ce să le facă. De altfel, potrivit presei germane, Timișoara este una dintre „stațiile” preferate de cei ce fug de conflictele din Orientul Mijlociu, aceștia plecând apoi spre țări mai „calde”, cum ar fi Germania sau Franța.
„Eu cred că trebuie și schimbări legislative în privința tratamentului lor în țara noastră. Cred că trebuie puțin să punem piciorul în prag. Nu e normal pe aici să fie lăsați să umble așa, de capul lor, după ce Poliția îi prinde”, a mai spus Robu.
El susține că dacă Germania îi primește cu brațele deschise pe acești migranți, e problema țării respective, însă România ar trebui să se concentreze pe readucerea cetățenilor plecați în vest la lucru.
„Vă spun sincer, eu sunt pro-european, nu cred că are nimeni dubii în această privință. Sunt cu toată ființa mea atașat valorilor europene, dar pe această temă concretă a migranților e problema Germaniei cum se poziționează, dar este și problema României cum se poziționează.
România, până una-alta, a pierdut cam 10% din populație în ultimii ani, cetățeni care au emigrat și lucrează pe unde pot. Cred că România ar trebui să fie concentrată în a-i aduce înapoi pe acești cetățeni, pe reîntregirea poporului, și nicidecum pe aducerea în România a unor populații care cred că foarte greu s-ar integra aici.
Din Germania nu știu să fi plecat cetățeni, în Germania este un deficit, se pare, de indivizi și n-are cine să vină, probabil aceasta este concluzia decidenților germani, să aducă astfel de categorii de persoane. E dreptul Germaniei să decidă cum consideră că este în interesul său, dar cred că trebuie să fie și dreptul României în Europa să se poziționeze față de acest subiect cum este în interesul României”, a concluzionat primarul.
Articole pe aceeași temă
http://www.tion.ro/perchezitii-in-timisoara-si-germania-pentru-destructurarea-unei-retele-de-traficanti-de-migranti/1998383
http://www.tion.ro/politia-germana-sustine-ca-timisoara-a-devenit-un-centru-al-traficului-de-fiinte-umane/1989792
Citiți principiile noastre de moderare aici!