Cei care dețin proprietăți imobiliare nu mai par a fi interesați să le scoată la vânzare. Potrivit unui raport publicat de unul dintre principalele portaluri imobiliare de pe piață, numărul anunțurilor pentru apartamente și case disponibile spre vânzare în cele mai mari șase orașe ale țării a scăzut, per ansamblu la nivel național, cu 31% în al doilea trimestru din 2017 comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Situația este similară și la Timișoara, aici scăderea a fost tot de 31%.
De cealaltă parte, interes din partea cumpărătorilor pare să existe, chiar este în creștere. În mod interesant însă, interesul pentru achiziția de locuințe s-a majorat în perioada menționată. În Timișoara, cererea este mai mare cu 41% decât în urmă cu un an.
O altă caracteristică a pieței imobiliare din orașul de pe Bega este că oamenii nu par neapărat interesați de apartamente noi. Fie că este vorba de preferințe legate de zona unde sunt situate, cele noi fiind amplasate în zone mai depărtate de centrul orașului, fie că este vorba despre caracteristicile constructive și de calitatea lucrărilor, clienții continuă să se orienteze în măsură destul de mare apartamentele din blocurile vechi. Din punctul de vedere al împărțirii preferințelor clienților între piața nouă și cea veche, în al doilea trimestru, locuințele vechi au fost preferate, în proporție de 53%.
Citiți principiile noastre de moderare aici!