Aproximativ 65% dintre participanții – în total 800 de chiriași din șapte orașe – unui studiu realizat de Imobiliare.ro și de compania de cercetare a pieței Unlock Market Research anticipează creșteri ale chiriilor în următoarea perioadă.
Procentajul este sensibil mai mare decât cel al studiului asemănător de anul trecut. De cealaltă parte, doar 14% dintre cei intervievați cred că sumele solicitate de proprietari ar putea să fie reduse pe parcursul lunilor viitoare.
„În ultimii doi ani, chiriile nu au ținut pasul cu evoluția prețurilor pe segmentul vânzărilor, unde s-au înregistrat chiar și majorări cu 20% în marile orașe. Acest fapt a dus la o scădere a randamentelor din chirii. Ne aflăm, în momentul de față, într-o zonă de dezechilibru între prețul de vânzare și cel de închiriere, dar ne așteptăm ca acest lucru să se corecteze începând cu 2025. Chiriile vor crește, cel mai probabil, într-un ritm mai accelerat decât au făcut-o anul trecut”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
Cele mai căutate zone din Timișoara
Potrivit studiului Imobiliare.ro, zona centrală atrage cei mai mulți timișoreni interesați de închirierea unui apartament, în ciuda faptului că, odată mutați aici, vor achita cele mai mari chirii din oraș. Datele Imobiliare.ro arată că bugetul mediu necesar închirierii unei locuințe este de 500 euro/lună.
Zona Complex-Stadion este a doua cea mai râvnită din Timișoara. În acest caz, chiriile scad puternic, proprietarii cerându-le viitorilor chiriași doar 350 euro/lună pentru un apartament. Locuințele de pe Calea Aradului sau din imediata apropiere a acestei artere de circulație sunt și ele la mare căutare în rândul timișorenilor. Pentru acestea trebuie achitată o chirie medie lunară de 450 de euro.
Cartierul Circumvalațiunii, aflat în apropiere de Parcul Botanic, se poziționează pe locul al patrulea în top și este urmat îndeaproape de Lipovei. Cei care optează pentru închirierea unei locuințe amplasate aici trebuie să se aștepte să le plătească lunar proprietarilor o sumă medie de 380 de euro.
Comparativ, în celelalte orașe incluse în studiu, chiriile în cele mai căutate zone variază între: 400 și 650 de euro în București; 400 și 630 de euro în Cluj-Napoca; 430 și 520 de euro în Brașov; 450 și 600 de euro în Constanța; 400 și 500 de euro în Iași.
Trimite articolul
XVrăjeala.Specula cat casa.Incercati sa ridicați prețurile pentru un profit mai mare.
Adevārul e cā vor creşte enorm în perioada urmātoare,vor fi mai scumpe ca în Londra.
Deja s-au repatriat 80% din diasporeni, iar restul de 20% sosesc pânā la finele anului. Toţi tinerii vor sā facā carierā în Romania, nimeni nu mai vrea sā emigreze afara.
Plus milioane de nepalezi, srilankezi, indieni pārāsesc masiv Germania şi UK şi vin aici sā trāiascā visul mioritic.
Cerere şi ofertā. Da’ nu ?
“Nu știm cine a descoperit apa, dar cu siguranță nu a fost un pește.”
Cam așa e și cu studiile astea făcute de entități care au un interes ca rezultatul lor sa fie într-un anumit fel.
In IT au scăzut salariile, se fac concedieri in mai toate domeniile(mai puțin în domeniul public), economia e gripată, dobânda de referință e ridicată si o să rămână așa cat timp inflația se menține ridicată, șansele de rezolvare a războiului din Ucraina au scăzut considerabil după episodul de aseară, dar cu toate astea chipurile romanii stau bine cu banii și rup imobiliarele in două…
Ca de obicei, lipsa de educație ne face să picam de fraieri și o sa ne întrebăm în ultima clipa cum dracu’ de nu am văzut că e țeapă.
Oare Warren Buffer e tâmpit că stă de mai bine de 2 ani cu 330 de miliarde de dolari cash?