Evident, cea mai bună variantă ar fi să avem un balcon deschis unde să ne putem usca hainele. Merge și pe unul închis, dacă ținem geamul deschis, însă foarte multe voci spun că nu este deloc sănătos să ne întindem hainele umede în locuință. Așadar, ce ne rămâne dacă scoatem din calcul întinderea rufelor în sufragerie sau dormitor? Un uscător de rufe!
E plin de materiale pe internet care spun că uscarea textilelor în casă poate fi un pericol pentru sănătatea familiei, dacă nu se iau toate măsurile de precauție. Prima recomandare se referă la alegerea cu grijă a spațiului de stocare, care trebuie să fie unul folosit foarte puțin. Numai că hainele umede nu intră în debara și poate la mulți nu intră nici în baie, unde cu siguranță avem geamul deschis în permanență. Dacă nu avem încotro și trebuie să întindem hainele în casă, cel mai bine este să le punem lângă o fereastră pe care să o ținem deschisă, pentru a lăsa umezeala să iasă.
Se vorbește și despre locul în care așezăm rufele în casă. Ar trebui să ne asigurăm că le punem astfel încât să fie atinse de lumina soarelui, chiar și în anotimpul rece, dar și într-o încăpere cu mai mulți pereți exteriori. O altă recomandare ar fi să nu spălăm seara și să nu întindem rufele la întuneric, iar hainele ar trebui să fie cât mai aerisite pe uscător, pentru a se usca repede. Ne ajută, de asemenea, și un dezumidificator, care poate împiedica umezeala să formeze mucegai pe pereți.
Nu este bine să punem hainele la uscat în dormitor, pentru că ne-am expune la infecții respiratorii serioase, spun specialiștii. Dacă începem să strănutăm sau să tușim, e clar că organele noastre nu sunt de acord cu decizia noastră.
Tehnologia ne salvează
Dacă nu ai la dispoziție un balcon unde să întinzi hainele la uscat, atunci cea mai bună soluție este să apelezi la tehnologie. Un uscător de rufe te scapă și de calvarul întinsului sau adunatului de haine. Numai că trebuie să ai un spațiu pentru el. Mai există și mașini de spălat care au uscător încorporat.
Există, de asemenea, și aeroterme care usucă aerul, multe dintre ele având chiar program special pentru uscat rufe. Ele au rolul de a recircula și usca aerul din cameră.
Dezumidificatorul rămâne însă cea mai bună soluție și poate cea mai ieftină, dispozitivul fiind creat special pentru a capta vaporii de apă din încăperea în care a fost montat. Are și un rezervor care adună apa colectată sau un furtun care permite conectarea directă la o scurgere. Acesta ne poate ajuta să reducem inclusiv timpul de uscare a rufelor. Dacă suntem dispuși să scoatem mai mulți bani din buzunar, un dezumidificator bun este dotat cu un filtru special care are rolul de a elimina sporii de mucegai sau alergenii ori bacteriile din aerul respirat. Însă chiar și cea mai ieftină variantă ne-ar fi de ajutor în cazul în care nu avem un balcon unde să putem usca hainele proaspăt scoase din mașina de spălat.
La Târgul Imobiliar Timișoara veți avea parte de o multitudine de oferte de locuințe și veți găsi și specialiști cu care puteți discuta orice problemă. Târgul Imobiliar Timișoara (TIT) va avea loc în 7-8 martie 2020, la Congres Hall din Iulius Town. Intrarea este liberă, iar organizatorii vă pregătesc multe surprize și premii, la o tombolă unde participarea este gratuită.
Contact organizatori Târgul Imobiliar Timișoara 2020: Anca Pavel Bucșa: 0720.400.370, e-mail anca.pavel@informmedia.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!