Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a precizat că în urma inflației provocate de război a crescut foarte mult costul construcțiilor din oraș.
„Și noi, ca primărie, suntem un mare investitor în oraș. Avem undeva la peste 100 de milioane de euro, bani efectiv cheltuiți în investiții publice. Ce vedem este o reziliență a economiei locale în Timișoara, vedem că tendința de creștere a prețurilor nu scade, din contră. Avem din perspectiva investițiilor străine directe o continuitate în sensul în care Timișoara își menține în ultimul deceniu locul fruntaș după București și este principalul pol de atragere a investițiilor străine”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.
Potrivit acestuia, în momentul în care oamenii decid să se mute într-un oraș, ca să-și cumpere un apartament, nu mai țin cont doar de salarii sau infrastructură. Ruben Lațcău s-a referit la activități culturale, sportive, mediul academic, universități, la oportunități de locuri de muncă și costul vieții.
Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, cunoaște foarte bine domeniul și din perspectiva dezvoltatorului imobiliar.
„Ceea ce generează dezbateri pe piața locală este cum de locuințele din Constanța, Oradea, Brașov au ajuns să fie mai scumpe pe metru pătrat decât cele din Timișoara. Cum spunea și domnul viceprimar, în Timișoara și județul Timiș avem investiții străine direct atrase, cu un salariu mediu pe cap de locuitor peste media națională și peste media acelor orașe, ceea ce arată că piața imobiliară de aici este una matură, sigură și sustenabilă pe termen lung. Din perspectiva cumpărătorului, ar trebui să nu mai stea pe gânduri dacă este momentul oportun a achiziționa sau nu un imobil, clar este cel mai bun moment, pentru că pe termen lung perspectivele sunt în creștere”, a afirmat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.
Daniel Crainic, CMO Imobiliare.ro, a precizat că vrem să devenim al doilea pol al țării.
„Constanța și Brașov sunt două piețe atipice, care nu au nicio legătură cu ce se întâmplă în Timișoara, sunt piețe care au cerere din afara acelor zone. (…) Cred că timișorenii sunt cei mai privilegiați. Dacă e cel mai bun moment pentru achiziționarea unei locuințe? Depinde. Cred că în viitor lucrurile se vor schimba. Vom urma același trend pe care Clujul a început să îl urmeze”, a afirmat Crainic.
Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, Timișoara are zone uriașe din oraș, care sunt în prag de urbanizare.
„Vorbim de mii, dacă nu zeci de mii de hectare de teren, care astăzi este extravilan foarte mult dintre el sau este intravilan în faze extrem de timpurii de urbanizare și aici mă refer la toată zona de la Ikea până la Freidorf”, a spus Lațcău cu mențiunea că nu se așteaptă la o creștere speculativă a prețurilor.
„Dacă avem nevoia de locuire și ne permitem, avem vizibilitate asupra evoluției veniturilor familiei noastre, e un moment oportun să achiziționăm”, a fost de părere Daniel Crainic, CMO Imobiliare.ro.
„Ca și noutăți, noi suntem pe ultima sută de metri cu blocul nostru V8 în cartierul Vivalia. Vom avea un proiect nou, într-o altă locație, surpriză”, a afirmat Vasile Sichitiu, Director Marketing și Vânzări la Vivalia.
Toni Ehling, director de vânzări la XCity Towers, a precizat că 300 de familii locuiesc în ansamblurile ridicate de companie. Dezvoltatorul imobiliar împlinește anul acesta 20 de ani de activitate.
Laurențiu Grecu, director vânzări la City of Mare, a spus că în acest an firma va ridica imobilul cu numărul 11 și începe pregătirea pentru clădirile 12 și 13.
Marius Șchiopotă, Managing Partner la Hitch&Mosher, a vorbit despre ansamblurile rezidențiale Fabrik și Denya Forest, spunând că 2024 este un an stabil și a dat asigurări că este un moment potrivit pentru achiziționarea unei locuințe.
Bogdan Belciu, director Vânzări și Marketing la Nord One, a declarat că „cu ocazia aniversării a zece ani vă așteptăm cu discounturi între 3 și 10%”.
Franco Tomescu, reprezentant Alpha Residence, a prezentat oferta de case pe care firma le ridică.
„Atâta timp cât o mașină premium este mai scumpă ca o locuință, da, se merită să cumpărăm”, a fost de părere Tomescu.
Adriana Petre, People & Culture Manager/Sustainabilty Acting Leader la IKEA a afirmat că în urma unor studii efectuate pe piața timișoreană, compania suedeză creează lucrurile pe care le doresc oamenii pentru casele și apartamentele lor.
„Dorim să venim în sprijinul clienților noștri să-și mobileze locuința. Și în Timișoara, 1.200 de produse sunt la preț redus. Tendința este să se trăiască împreună cu animale de companie”, a spus aceasta.
Imobiliare.ro Finance este reprezentat la Târgul Imobiliar Timișoara de către Izabela Dosza, care a spus că visul de a avea o locuință poate deveni realitate prin intermediul unui credit.
Foto: Tion
În perioada 16-17 martie, organizatorii TIT vă așteaptă la Iulius Congres Hall, unde veți găsi o gamă largă de oferte imobiliare, idei de amenajare, dar și soluții financiare pentru cumpărarea unei noi locuințe.
La această ediție a Târgului Imobiliar Timișoara TIT vrem să îi răsplătim pe vizitatori și propunem o tombolă cu premii constând într-o excursie la Belgrad, un voucher pentru un salt cu parașuta în tandem sau un kit smart home. Detalii AICI.
Trimite articolul
XImi place cum toti astia care vand, impreuna cu tot carnatzul de sugative de bani de pe cumparatori, ne spun că “2024 este un an stabil” și dau asigurări că “este un moment potrivit pentru achiziționarea unei locuințe”.
Sunt anii de cea mai mare nesiguranță și ei ne spun să cumpărăm. Nu vor să facem și invers?? Să le vindem ceva de ce nu au o nevoie imperativă. Este și soluția “închiriere” dar în ochii foștilor bișnițari, actuali investitori, trebuie doar sa le cumperi o locuință cu finisaje “premium”.