Formaţia al cărei solist este Dan Byron (ex Kumm şi Urma) a editat până acum două albume în limba engleză, Forbidden Drama şi A kind of alchemy, astfel încât noul disc Perfect este primul lor disc în limba română. Acesta conţine preluări după melodii cântate de Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Timpuri Noi, Phoenix, Celelalte Cuvinte, Ada Milea, Kumm, Luna Amară şi alţii. Alături de piesele de pe noul album, formaţia a interpretat şi câteva melodii de pe albumele anterioare, iar cele două reprize de cântare au fost răsplătite cu aplauze prelungite şi un bis.
„Albumul Perfect a fost primit bine primit de public, fiindcă are parte de piese cunoscute. Discul ăsta a fost un fel de poantă: am ales piese cunoscute pentru a le oferi o altă variantă după care am pus şi chestii mai puţin cunoscute. A fost o deviere de la traseu, fiindcă avem în pregătire alte două albume în limba engleză. Am inceput să scriu pentru unul, dar au venit multe idei. Ne-am gândit la un moment dat să facem un album dublu, dar fiindcă sunt foarte diferite le vom scoate separat“, ne-a declarat solistul Dan Byron.
În ceea ce priveşte scena muzicală autohtonă, muzicianul e de părere că multe trupe româneşti încearcă să copieze cu ardoare curente venite de dincolo. „Există trupe care fac aceeaşi greşeală care au făcut-o mulţi şi acum 20-30 de ani: încearcă să copieze mode venite de afară. Încearcă disperat să fie pe val, pe trend. Pentru mine muzica înseamnă să spui tu ceva, în felul tau. Mai sunt şi trupe care încearcă să fie ele însele. Problema e că aici în România ne zbatem într-o mocirlă. Mainstream-ul e un mare bullshit. Şi afară e aşa, doar că acolo underground-ul înseamnă altceva. Afară sunt oameni care fac lucruri bune şi în mainstream. Nu mi-l închipui pe Robbie Williams făcând altceva decât ce-i place. E un comercial bun, cu stil, şi are ceva de spus. Nu-l văd cântând rock progresiv sau altceva, nu i-ar sta bine“, spune Byron.
Una din piesele incluse pe noul album al trupei a prins foarte bine la public. Este vorba despre adaptarea după Graniţa în raniţă (Ada Milea). „Mi s-a părut foarte interesant că românii reacţionează la românisme. Piesa asta, Graniţă în ranităţă, defineşte exact starea din ţara noastră, care spune ceva în genul avem o ţară de rahat, hai să plecăm“, încheie Dan Byron.
ZOLTAN VARGA
Citiți principiile noastre de moderare aici!