Ce ne poți spune despre conceptul Revolution?
Flavius Băican: Știu ce e diferit față de anul trecut și este tocmai cuvântul acesta: concept. Avem un nou concept de main stage, am stabilit direcția și pentru că tot vorbim de concept avem două zone conceptuale noi «Circo Panico», o zonă de electro swing, performance, și o zonă pe care am o problemă să o descriu, care se numește «Lunatica».
Încearcă să descrii Lunatica?
FB: Este un oraș utopic cumva «label-uit» pentru Timișoara, are o foarte mare legătură cu orașul deși nu se aplică doar la Timișoara, în care teoretic noi, într-un mod minimal, încercăm să regăsim lucruri pe care nu le avem în orașul real: nici în cel online, nici în cel offline. Spre exemplu în acest oraș avem un cinematograf de artă, avem polițiști locali care zâmbesc, care ajută, care împart atenții, o măslină un pahar, la modul real. Avem și «selfie spot-uri» doar că nu sunt cele la care se așteaptă lumea și foarte important această zonă este realizată de o parte a Timișoarei, o parte mică, partea de artiști independenți. Sunt atât de puțini și atât de buni și cu care noi ca oraș nu avem nicio treabă, parcă suntem în război cu ei. Avem tot felul de performeri, avem și animale implicate, la modul serios. Și-au oferit tot sprijinul. Am acceptat, nu puteam să refuzăm. Eu cred că zona aia va trăi mai mult decât e festivalul, chiar dacă inițial a fost gândită doar pentru festival, eu cred că va trăi mai mul.
Își vor găsi artiștii independenți locul la fiecare ediție Revolution din viitor?
FB: Da. Eu cred că este doar un început și trebuie să se transforme într-o zonă. Lucrul acesta nu e nimic nou, dar dacă tot a venit vorba de premiere, pentru că suntem în orașul premierelor, atunci o să avem și noi una: prima scenă de black metal karaoke din lume va fi probabil aici. Deci putem să punctăm și asta pentru cine vrea să țină evidența. Lucrurile astea s-au mai întâmplat (n.r. – zone precum Circo Panico și Lunatica) și e o poveste cu care chiar aveam o relație, respectiv zona Shangri-La de la Glastonbury a pornit la modul ilicit. Artiștii au început să vândă inclusiv băutură pe sub mână doar ca să existe acea zonă, dar aveau un «soul». Imediat după ce au început au fost bugetați li s-a dat drumul pe hârtie. La noi chestia asta a început simplu, într-un mod neașteptat și de aia cred că are viitor.
Care sunt cei trei artiști pe care ești nerăbdător să-i vezi?
FB: Acum eu sunt subiectiv, dar eu vreau să văd Haos, vreau să văd Bio, vreau să văd Umbre Zidite. Vreau să văd trupele timișorene, vreau să văd Blazzaj, vreau să văd Negură Bunget. În special vreau să văd cele trei trupe pe care le-am amintit care fac parte din zona aia de underground, aia care ținea Timișoara și a scos-o din medie, din zona gri. Vreau să le văd. La fel de mult vreau să văd headlinerii. Vreau să o văd pe Juliette Lewis pe care o apreciez foarte mult ca artist independent, pentru modul ei de a fi, pentru faptul că nu a intrat în volbura Hollywood-ului și că are atitudine. La fel vreau să văd Skunk Anansie care după mine e una dintre cele mai tari live act-uri din Europa și, desigur, vreau să văd Suicidal.
Ce este special la această ediție? Ce trebuie să nu rateze vizitatorii?
Konstantin Bozovich: Aceasta este a doua ediție a Revolution și în comparație cu cea de anul trecut va fi mult mai interesantă, cu mult mai multe zone, cu mult mai multe concerte, cu un program mult mai bogat și, sperăm noi, cu un public și mai mare. Suntem foarte încântați de această ediție. Revolution 2016 înseamnă: șapte scene, o mulțime de artiști tineri din Timișoara, Serbia și din alte colțuri ale lumii, o să avem o zonă foarte specială, respectiv «Lunatica», de asemenea avem și unele nume foarte mari, precum Skunk Anansie, Juliette Lewis sau Suicidal Tendencies. Toate astea sunt oferite la un preț foarte mic, de doar 99,99 lei. Chiar este ceva special, ceva unic față de celelalte evenimente care au loc și vrem să dăm tuturor cel mai bun sentiment și un eveniment pe care sperăm să nu-l uite niciodată.
Este greu să organizezi un astfel de festival?
KB: Nu e ușor, dar noi avem foarte multă experiență acumulată în ultimele decenii. Am organizat o mulțime de concerte și festivaluri în Serbia, dar și în alte țări. De ce Revolution Festival? Pentru că Revoluția a început din Timișoara. De ce Timișoara? Pentru că este un oraș înfrățit cu Novi Sad și vrem să facem un eveniment pe care să nu-l uite nimeni. Avem, așadar, expoziții realizate de unii dintre cei mai buni artiști, avem evenimente non-muzicale și o mulțime de surprize secrete care nu vor putea fi descoperite decât de cei care vin la festival.
Care sunt trei dintre concertele pe care le recomanzi?
KB: Sunt mereu încântat să-i văd pe cei de la Suicidal Tendencies. Recomand Skunk Anansie, pentru că au un show live absolut incredibil. Am încercam să-i aducem la EXIT, dar nu s-a putut, dar am reușit să-i aducem la Revolution. Desigur, o avem și pe Juliette Lewis, care este o mare prezență de la Hollywood. Avem multe zone extraordinare în festival cu artiști din toată lumea.
Articole pe aceeași temă:
Bun venit in Lunatica! Revolution Festival deschide un oras… in sat
Nume noi in line-up-ul Revolution Festival
Se face incalzirea pentru Revolution Festival! Petrecere pentru amatorii de muzica electronica
Continua pregatirile pentru Revolution: o noua scena trance, iar Fred V si Grafix vin la Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!