Sâmbătă, 12 septembrie, ora 19:30, în noul Centru Civic din Reșița, Implant pentru refuz, trupă de rock alternativ din Timișoara și Tymes Orchestra, orchestră independentă, coordonată de Tribul Artistic, compusă din instrumentiști ai Operei Naționale Timișoara și ai Filarmonicii Banatul, vor forma IPR Simfonic, un proiect muzical inedit, realizat pentru prima dată în România. De asemenea, proiectul muzical îl aduce și pe Gabriel Almași (aranjor), doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzică și Teatru al Universității de Vest.
Locurile disponibile la concert s-au epuizat rapid în Centrul Civic din Reșița, iar la cererea publicului, mult așteptatul eveniment va transmis LIVE online pe pagina de Facebook a Primăriei din Reșița. Transmisia se va face doar pe durata concertului, clipul nu va fi disponibil ulterior pentru vizionare.
Evenimentul va marca finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul orașului Reșița și propune participanților un moment prin care pot să-și arate solidaritatea față de Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România, care e în plină campanie de strângere de fonduri.
La fața locului va exista o urnă pentru donații, toți participanții fiind încurajați să doneze orice sumă, pentru a fi parte din unul dintre cele mai utile proiecte în sănătate din Banat. Spectatorii care nu vor prezenți la eveniment, dar vor urmări concertul live, pot susține și ei Clinica Nera donând online.
Implant pentru Refuz e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară care a luat naștere în anul 1995. Artiștii Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitară şi voce, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Alexandru Hera – tobe și Ştefan „Pişta” Czifrak – chitară bass au lansat 8 albume, iar cel mai recent, Subradar, a fost lansat în 2019. De asemenea, trupa a avut colaborări cu diverși muzicieni români, generând piese care au fost difuzate la cele mai mari radiouri din țară. Anul acesta trupa urma să sărbătorească 25 de ani de activitate, dar din cauza contextului creat de pandemie toate planurile au fost anulate, astfel luând naștere proiectul IPR Simfonic.
„Suntem încântați și emoționați de faptul că acest proiect muzical se întâmplă. Ne dorim de mulți ani să construim IPR Simfonic și cine ar fi crezut că asta se va întâmpla în cel mai dificil an din punct de vedere al evenimentelor culturale. E cel mai frumos mod în care puteam sărbători cei 25 de ani de prezență pe scenă”, transmite Octavian „Vita” Horvath, liderul trupei IPR.
Cel mai recent proiect lansat de Asociația Tribul Artistic adună pe aceeași scenă 21 de muzicieni timișoreni, devenind orchestra camerală ce poziționează orașul sub nota armoniei. Tymes Orchestra adună, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experiență din cadrul Operei Naționale Române din Timișoara și Filarmonica „Banatul”, dar și elevi și studenți, având astfel oportunitatea de a concerta alături de o orchestră de coarde în fața publicului meloman.
IPR Simfonic este un eveniment organizat de Primăria Reșița și produs de BMagency.
Citiți principiile noastre de moderare aici!