Evenimentul a debutat cu recitalul trupei arădene Mere, după care echipa formată din Nick Fagadar, Mihnea Blidariu, Mihnea Andrei Ferezan, Sorin Moraru şi Răzvan Ristea a intrat în forţă interpretând câteva melodii din noul disc, dar şi câteva piese mai vechi din repertoriul trupei. Albumul Pietre în alb conţine 13 piese şi a fost înregistrat între ianuarie şi aprilie la Luna Recording Studio, mixajul acestuia fiind realizat de britanicul Adam Whittaker iar masterizarea de americanul Tom Waltz. „E un album dur dar şi melancolic într-un fel, care e un soi de întoarcere la rădăcini. Avem nouă piese în limba română şi patru piese în engleză. Am inclus şi două piese pe care nu le-am mai cântat demult, de prin 2005 (Doar gândul şi Glow), are mai puţină trompetă iar reacţiile pe care le avem până acum sunt de la foarte bine în sus“, ne-a declarat Mihnea Blidariu, care a mai precizat că în luna februarie a anului viitor Luna Amara va pleca într-un turneu internaţional care va include opriri în Ungaria, Austria, Germania şi Marea Britanie.
În ceea ce priveşte sound-ul discului, muzicianul e ferm convins că acesta e la standarde cât se poate de ridicate: „Sună foarte bine, nici n-are cum să fie altcumva atunci când colaborezi cu bratinici şi americani. E net superior faţă de ceea ce am făcut noi până acuma şi este superior şi în comparaţie cu multe trupe româneşti din ultimii 20 de ani“, a mai precizat muzicianul.
Grafica albumului este realizată de Costin Chioreanu, iar motivul pentru care băieţii mai scot albume este acela că Luna Amară e oldschool. „Pentru noi contează foarte mult ca grafica să întregească mesajul. Suntem adepţii discului fizic, pe care să îl ai ca amintire. Mi se pare aiurea să ai amintire un MP3 pe hard. Am primit mailuri de la fanii noştri din străinătate şi evident albumul nostru se poate descărca şi în format digital. Suntem mai oldschool, ne plac discurile fizice“ a subliniat Mihnea.
Deşi rock-ul românesc e tot mai viguros în ultima vreme, o bună parte a mass – media nu sprijină acest gen muzical, un lucru care este cât se poate de trist. „E o problemă mare asta. Dincolo de percepţii, trupele chiar reprezintă România afară, cum ar fi Negură Bunget, Kumm, Urma sau Byron. Măcar din acest motiv ar trebui sprijinite de mass – media. Noi am făcut o variantă radio edit pentru piesa Doar gândul care e difuzată la Radio Guerrilla, iar piesele noastre mai sunt difuzate doar în emisiuni de specialitate. Continuăm să facem o muzică de avangardă fiindcă întotdeauna căutăm sonorităţi noi şi nu ne este frică niciodată să experimentăm“, ne-a mai declarat Mihnea Blidariu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!