Întrebările vin pe fnodul confruntării giganților din domeniul tehnologiei cu un control crescut din partea autorităților guvernamentale de reglementare, care au vizat companiile cu privire la un potențial comportament anti-concurențial, încălcări ale confidențialității și abuz de date.
Departamentul de Justiție și Comisia Federală a Comerțului, cele două agenții americane care se ocupă de problemele antitrust, analizează practicile de afaceri ale companiilor din domeniul tehnologiei.
În răspunsul său, Google a negat favorizarea propriilor servicii în detrimentul concurenților săi în căutare, video și browsere internet, potrivit Reuters. „Marea majoritate” a click-urilor din căutările Google se adresează site-urilor non-Google, a declarat compania. Cu toate acestea, Google a spus că nu poate furniza mare parte din datele solicitate de către comitet, potrivit Reuters.
Facebook a recunoscut că a blocat anumite aplicații ale unor terți pe platforma sa de dezvoltare, pentru reproducerea funcționalității de bază, a raportat Reuters. Când i s-au cerut detalii despre motivul pentru care a eliminat aplicații precum Phhhoto, MessageMe, Voxer și Stackla, Facebook a răspuns că „va restricționa aplicațiile care încalcă politicile sale”, fără a elabora, a informat Reuters.
Apple a răspuns la întrebările despre comisioanele sale browser și App Store, însă întrebată fiind cât a cheltuit pentru dezvoltarea aplicației sale Maps, Apple a răspuns doar „miliarde”, a anunțat Reuters. Amazon și Google au refuzat să ofere comentarii suplimentare.
SURSA: smartnews.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!